A continuació, us mostrem un seguit de recursos en línia que us poden ser útils a l'hora d'escriure.
Diccionaris de llengua general
- Diccionari de la llengua catalana l’Institut d’Estudis Catalans
Segona edició del diccionari normatiu de l'Institut d'Estudis Catalans.
http://dlc.iec.cat/ - Optimot
L'Optimot és un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Per mitjà de l'Optimot es poden consultar de manera integrada diferents fonts. Quan les opcions de cerca que ofereix l'Optimot no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d'atenció personalitzada.
http://www14.gencat.cat/llc/AppJava/index.jsp - Enciclopèdia Catalana
Hi trobareu el Diccionari.cat, amb el contingut actualitzat del Gran diccionari de la llengua catalana (diccionari descriptiu). En aquesta mateixa pàgina també podeu consultar la Gran enciclopèdia catalana.
http://www.enciclopedia.cat/ - Diccionari de la llengua catalana multilingüe
Diccionari de la llengua catalana multilingüe castellà-anglès-francès-alemany, d’Enciclopèdia Catalana.
http://www.grec.cat/cgibin/mlt00.pgm - Diccionari català-anglès/anglès-català
http://www.catalandictionary.org/ca/search/ - Diccionaris.cat
Portal de Larousse Editorial, editora dels segells Larousse i Vox. Diccionaris de llengua catalana, sinònims, castellà-català, anglès-català i francès-català.
http://www.diccionaris.cat/index.php - Diccionari obert flexionat de català
Diccionari desenvolupat per l’IULA. En aquesta mateixa pàgina també trobareu altres recursos, com ara un diccionari de topònims i gentilicis, un diccionari de noms deverbals, un diccionari de manlleus, un diccionari de divisió sil·làbica i un de mots encreuats.
http://ca.oslin.org/
Terminologia
- TERMCAT
El TERMCAT és el centre de terminologia de la Generalitat de Catalunya. Al seu web trobareu el Cercaterm, una eina de consulta automàtica de termes de llenguatges d’especialitat en diversos idiomes. A la Neoloteca hi trobareu els termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT. El Servei de Consultes del TERMCAT també atén consultes terminològiques en línia.http://www.termcat.cat/
Criteris i gramàtiques
- Gràmatica de l’Institut d’Estudis Catalans
http://www2.iec.cat/institucio/seccions/Filologica/gramatica/default.asp - Publicacions en línia de la Secretaria de Política Lingüística
Hi trobareu diverses publicacions de la Secretaria sobre majúscules i minúscules, abreviacions, models de documents, traducció de textos normatius, de noms propis…http://www20.gencat.cat/portal/site/Llengcat (dins l’apartat publicacions)
Verificadors ortogràfics
- Corrector ortogràfic en línia de Softcatalà
Gratuït.
http://www.softcatala.org/corrector
Altres
- UOC. Universitat Oberta de Catalunya Serveis Lingüístics
http://www.uoc.edu/serveilinguistic/home/index.html - Recursos lingüístics. Universitat de Barcelona
http://www.ub.edu/sl/ca/recursos.htm - Guia d’usos no sexistes de la llengua en els textos de l’Administració de la Generalitat de Catalunya
http://breu.cpnl.cat/gencat/guiausosnosexistes/ - Nomenclàtor oficial de toponímia de Catalunya
http://breu.cpnl.cat/gencat/nomenclator - Gencat.cat
Informació sobre certificats de català, recursos a la xarxa, legislació lingüística...
http://www20.gencat.cat/portal/site/Llengcat - Consorci per a la Normalització Lingüística
Al web del Consorci hi trobareu informació sobre cursos de català, recursos d’aprenentatge en línia, eines lingüístiques en línia, etc.
http://www.cpnl.cat/ - Softcatalà
Programari en català gratuït.
http://www.softcatala.org/
Autoaprenentatge
- Parla.cat
Parla.cat és un espai virtual d’aprenentatge que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. El curs es pot fer seguint la modalitat lliure o la modalitat amb tutoria. S’hi ofereixen quatre nivells d’aprenentatge: Bàsic, Elemental, Intermedi i Suficiència.
http://www.parla.cat/pres_catalaenlinia/AppPHP/login/index.php - SALC
Curs creat per la Universitat Pompeu Fabra que facilita l'aprenentatge, de manera autònoma, dels diversos aspectes de la llengua catalana. Aquest curs s'ofereix a tres nivells: elemental, mitjà i avançat. Hi ha exercicis i una part teòrica.
http://salc.upf.edu/ - GEX
Programa d'aprenentatge que conté quatre blocs d'exercicis: ortografia, morfologia, sintaxi, i lèxic. Cada bloc té, a més, les pàgines d'ajuda corresponents. Elaborat pel Servei de Llengua de la Universitat de Barcelona.
http://www.ub.es/slc/ffll/accgex.htm