“El Masnou sota les bombes”: Una trentena de persones descobreixen refugis i llocs castigats pels projectils llançats en la Guerra Civil

Última revisió 24-07-2018 17:42
17/07/2018

Una trentena de persones han realitzat aquest diumenge, 15 de juny, la ruta guiada “El Masnou sota les bombes”. Han visitat llocs que van patir bombardejos durant la Guerra Civil així com refugis on la població de la vila intentava salvar la vida.

La Mina d’Aigua, per exemple, va ser un d’aquests refugis per protegir-se de les bombes. Es tracta d’un indret històric on es fan visites guiades de forma regular i en diversos idiomes. A la ruta de diumenge també es va visitar un dels llocs que, entre altres, va patir l’esclat de projectils. Es tracta de l’estació del Masnou i el búnquer que hi havia al costat.

Aquesta ruta guiada forma part de la programació de divulgació històrica i cultural que organitza l’Ajuntament a través de la regidoria de Patrimoni del Museu Municipal de Nàutica. La propera tindrà lloc aquest proper diumenge, 22 de juliol. Es tracta de “El Masnou, terra de mar”, un itinerari  pels equipaments culturals del municipi. Anirà seguit de “Tasta el Masnou”, una degustació de productes masnovins maridats amb vi DO d’Alella. L’església de Sant Pere serà la protagonista d’un altre itinerari guiat, que tindrà lloc el 6 d’octubre amb motiu del segon centenari del temple.