Aquest divendres de Festa Major tindrà una nit musical amb marcat accent local

Última revisió 07-09-2018 14:18
30/06/2017

Àlbum de fotografies de la Festa Major 2017 ( s'anirà actualitzant diàriament)

L'aposta per grups de músics del Masnou o amb una forta representació local és una de les novetats d'aquesta Festa Major i es troba dins de les accions darrerament engegades amb la voluntat de recuperar activitats dirigides al públic jove. Sota el nom de “La Salada”, el divendres, 30 de juny acollirà una nit d'escena local que comptarà amb cinc concerts.

La nit l'encetarà SKAI, abans coneguda com a Fanny, una jove del Masnou, cantant de rap, guanyadora absoluta del Concurs de Música Jove 2016. Les seves cançons expressen la veu del seu interior a ritme de hip-hop i és una de les poques veus femenines i catalanes dins d'aquesta cultura coneguda arreu del món. La noia, que desprèn “força i poesia” (així és com es defineix ella), donarà pas a Sinergia, un grup de reggae amb influències de rap i dancehall que presentarà el seu primer treball a la platja d'Ocata, una setlist plena de noves cançons en què no faltarà l'esperit crític ni l'essència festiva i tropical del Maresme. I perquè la festa no s'aturi, agafaran el relleu els Pirat's Sound Sistema, els sound system de reggae, ragga i dancehall per antonomàsia a Catalunya. Aquest grup, a cavall entre Sants i el Masnou, es dedica a posar del revés el panorama català des de finals dels anys noranta, amb tres discos publicats i centenars de concerts a l'esquena. El seu xou és ple d'himnes propis, hits de la sempre bullent actualitat musical jamaicana i incursions també al drum'n´bass. Podeu conèixer-los una mica més en aquesta entrevista al programa de Festa Major.

A partir de les 22.30 h a la platja d’Ocata
22.30 h SKAI
23 h Sinergia
00 h Pirat’s Sound Sistema
02 h Lágrimas de sangre - LDS
03.30 h The beat generation

Després dels concerts que oferirà Lágrimas de Sangre (LDS), el recentment creat col·lectiu masnoví de música electrònica, The beat generation, serà l'encarregat de tancar la nit. El que pretén aquesta “generació del beat” és expandir el paradigma de la música electrònica, donant a conèixer des dels corrents precursors fins a les noves tendències actuals. The beat generation són totes aquelles persones que no es conformen amb qualsevol cosa quan surten de festa. Busquen un públic entregat, obert a nous sons, amb motivació per experimentar a través de noves melodies i nous conceptes.

Baixada d'andròmines de Festa MajorAbans d'aquesta nit especial, durant el dia no s'aturaran les activitats. De bon matí, al carrer de Sant Rafael, ja es podrà participar en la tradicional partida de bitlles catalanes per a infants, i la tarda es complementarà amb una ruta literària que s'emmarca dins el projecte comarcal “25 literaRutes pel Maresme”, a més d'una actuació de la Coral de Can Malet, una mostra de balls de diferents estils musicals per part de l'escola de dansa Estudi 15, una cantada d'havaneres enfront del mar al mirador de Bell Resguard i el recorregut pel poble dels Trabucaires d'Ocata.

La cursa amb vehicles de construcció pròpia, sense motor i fets amb materials de rebuig i andròmines de tot tipus tindrà lloc a les 20.30 h, a l'avinguda de Pau Casals, per gaudir de la cinquena edició d'aquesta activitat que aprofita de la millor manera els pendents tan característics del municipi. Com és habitual, la baixada d'andròmines de la Festa Major de Sant Pere 2017 no tindrà ànim de competició, sinó que es premiaran les andròmines en funció de l'originalitat, la decoració, l'enginy i la motivació de l'equip o del conductor.

Trobareu tota la informació sobre la Festa Major 2017 aquí.