Banderes vermelles i passos soterrats tancats: incidències lleus per les fortes pluges

Última revisió 24-07-2018 17:42
16/07/2018

El Masnou, com molts altres municipis del Maresme i del litoral català, ha patit aquest matí un fort xàfec que ha causat incidències lleus, com ara la prohibició de banyar-se al mar per la mala qualitat de l’aigua o el tancament d’alguns passos soterrats.

S’ha hissat la bandera vermella a les dues platges del municipi, la del Masnou i la d’Ocata, que significa que el bany està prohibit. El motiu és que no es pot garantir que la qualitat de les aigües sigui apta com per banyar-s’hi, degut a les fortes pluges. Es pot seguir l’evolució d’aquesta situació al web sobre l’estat de les platges de l’Agència Catalana de l’Aigua.

A banda, ha calgut tancar els següents passos soterrats per a vianants que connecten les platges amb el municipi per sota de l’N-II i la via del tren:

• Carrer Brasil
• Carrer Mare de Déu de Núria
• Mercat Vell
• Can Teixidó

Hi ha un altre pas soterrat per a vianants, el de la carretera d’Alella, que no s’ha tancat però on s'hi ha acumulat fang. Ja hi ha equips netejant aquest i els altres passos soterrats, per la qual cosa s’espera que es puguin utilitzar amb normalitat en breu i si la meteorologia ho permet.

A més, durant al matí, des de les 9.30 i fins a les 12.00h, aproximadament, s'ha tancat el pas soterrat per a vehicles que dóna accés al port del Masnou.

Altres afectacions menors han estat petites inundacions en edificis privats, com el Casino o que alguns embornals del clavegueram no donessin l’abast, com ara al carrer de Flos i Calcat i a la plaça de Catalunya.

A falta que es doni per acabat aquest episodi de pluges, que segons les previsions podria continuar a la tarda, es demana a la ciutadania que segueixi els consells de seguretat davant el risc d’aiguats i inundacions. Es demana especial precaució en rieres, torrents i altres cursos d’aigua que poden experimentar augments sobtats del volum d’aigua.

Bandera vermella a la platja d'Ocata.
Bandera vermella a la platja d'Ocata.