Bon balanç de la Fira Comercial i Gastronòmica, malgrat la pluja

Última revisió 24-07-2018 17:42
08/05/2018

Vegeu-ne l'àlbum de fotografies de la celebració

El mal temps no va aconseguir deslluir la celebració de la Fira Comercial i Gastronòmica, els dies 4, 5 i 6 de maig, al port esportiu que, per primera vegada, va ser organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració de la Federació del Comerç amb el principal objectiu de promocionar i fomentar el comerç de proximitat.

La pluja no va fer enrere als visitants que es van bolcar en les activitats programades d’aquesta edició que va tenir com a fil conductor l’estreta vinculació del Masnou amb el mar i va oferir una programació d'activitats específica relacionada amb la cultura marítima. En aquest sentit, es van oferir visites guiades a una barca de mitjana amarrada al port que feia de transport de cabotatge pel mediterrani fins a inicis del segle, així com també batejos de mar en diferents embarcacions i tallers de temàtica marinera.

També com a novetats respecte els anys anteriors, aquesta dinovena edició comptava amb un major nombre d’estands de comerços del municipi i del seu entorn, provinents de diferents sectors econòmics i s’hi va veure potenciada d'una manera notable l'oferta gastronòmica. En aquest sentit, amb empreses del sector nàutic, del motor, serveis per a les llars, serveis i venda de productes dirigits als infants i a la gent gran, roba confecció dona i complements, perruqueries, estètica i serveis de salut, restauració, vins i licors, productes alimentaris de qualitat del catàleg Tasta el Masnou, així com altres productes de gastronomia. En total, la Fira va comptar amb més d’una seixantena (62) d’expositors, on 37 dels quals eren locals (entre ells, 5 institucionals i 7 dedicats a productes gastronòmics).  

Si bé des de la tarda de divendres, 4 de maig, la Fira va encendre els motors, la inauguració oficial va tenir lloc el migdia del dissabte dia 5. L’acte va comptar amb la presència de Martí Pujol, vicepresident tercer i president delegat de l'Àrea de Cultura, Educació i Esports, que va estar acompanyat per l’alcalde, Jaume Oliveras, la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Folch, així com per diversos càrrecs electes del consistori. Rosa Pagès i Jaume Sensat, els propietaris de la Casa de Cultura, recreats com a personatges, també van participar a l’ acte inaugural.

La pluja va respectar la Fira a partir del migdia el dissabte, fet que va permetre que s'omplís de gom a gom el recinte, donant vida als expositors i a la zona gastronòmica que rodejava la part superior de la plaça d’Europa. La tarda de diumenge, també va estar concorreguda en quant va sortir el sol.

El reguitzell d’activitats programades durant aquestes dies va ser un degoteig constant. Els visitants van poder gaudir de propostes com del maridatge de vins amb anxoves del Masnou de la mà de dos negocis locals com l'Anxoveta i Rebost dels sentits, l'Enotast o la desfilada de moda a càrrec de les botigues locals, que va omplir d’espectadors la plaça central del port. Les gotes d’aigua tampoc van anul·lar cap de les propostes musicals i es va poder gaudir de les actuacions que acompanyaven l’hora de sopar: el violí de Núria Grima la nit de divendres i dissabte,  The Brand, la nit del divendres, i Shamrock Vagabonds, el dissabte. L’espai lúdic infantil, amb gairebé una vintena de propostes al llarg dels dies de la fira, va consolidar l’èxit d’edicions anteriors i va estar molt concorregut les hores en què no va ploure.

L’últim dia, diumenge 6,  la pluja també va respectar l’activitat de cloenda de la Fira i es va poder realitzar el lliurament de les dues paneres del concurs ‘Comprar a la Fira et premiarà: fira’t al Masnou’ amb productes oferts pels expositors i comerç local, que van recaure en dues masnovines.

La Fira també va tenir presència a les xarxes socials, on va tenir lloc el concurs d’Instagram sota l’etiqueta #firatalmasnou.