Continuen els actes per celebrar el Mes dels Drets dels Infants

Última revisió 07-09-2018 14:18
21/11/2017

Un any més, l'Ajuntament organitza el Mes dels Drets dels Infants, en commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, que es va celebrar ahir, dia 20 de novembre. Durant el cap de setmana, la celebració va arribar a l'equador de les activitats programades per a enguany (tallers, xerrades, jocs, teatre i hores del conte) i tot just ahir, dilluns, va ser el punt culminant.

El dissabte 18 de novembre, a les 11 h, a la sala polivalent de la Biblioteca Joan Coromines, va tenir lloc la conferència seminari "Drets de la personalitat dels menors d'edat i serveis de xarxes socials a Internet", a càrrec d’Esther García López, advocada especialista en dret penal i violència de gènere. A la tarda, la sala polivalent de Ca n’Humet va acollir l'espectacle Llum i foscor, a càrrec de Lleureka Projectes Educatius.

El diumenge 19 de novembre, a les 11 h, els infants van poder gaudir de L’Animalada, als jardins dels Països Catalans. Es tracta d'una col·lecció original de jocs autònoms de gran format construïts amb materials recuperats, dinamitzat per la companyia Katrakrak.

Dilluns 20, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants, a les 17 h, a la plaça de Marcel·lina de Monteys, a través de La Carpa de Tata Inti, que reversiona les ludoteques mòbils, es va fomentar el joc i el moviment, l’educació lliure, activa i respectuosa, i el temps d’oci en família sota una mirada creativa i innovadora.

La presentació del projecte literari de l’Associació Educativa TBCLASS “Cap nen/a sense conte”, a càrrec de l’autor Antoni Argent, prevista pel divendres 17 de novembre, es va ajornar per celebrar-la durant les festes nadalenques. Els principals objectius d'aquest projecte literari són fomentar la lectura, l’hàbit lector i la creativitat des de petits. Els contes tracten temes com la importància d’educar, treballar en equip, sumar esforços, superar les pors...

Famílies i nombrosos infants han participat en els diferents actes organitzats, que continuen fins al dia 30 de novembre (vegeu el programa).

Celebració Mes Dret dels Infants 2017
Celebració Mes Dret dels Infants 2017