Conveni de col·laboració per a la constitució d'un consorci entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament del Masnou per a la promoció d'habitatges protegits al municipi

Última revisió 07-09-2018 14:18
28/02/2018

El conveni de col·laboració entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament del Masnou per a la constitució d'un Consorci per a la promoció d'habitatges protegits al municipi ja és una realitat després que s'aprovés per unanimitat al darrer Ple del consistori (15 de febrer) i, tot seguit (el 27 de febrer), ho fes també el Consell Metropolità de l'AMB. Aquest acord permetrà tirar endavant el projecte de l'Illa Centre, que preveu la construcció de 108 habitatges de protecció oficial i desencallar el solar de la caserna de la Guàrdia Civil per destinar-lo al mateix ús.

Tot i que el Masnou no forma part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament del Masnou ha aconseguit arribar a un acord per crear un consorci per desenvolupar ambdues promocions. L'Ajuntament hi aportarà els dos solars i l'entitat metropolitana n'assumirà el cost amb l'aportació de prop de 13 milions d'euros. El parc d'habitatge públic de lloguer serà al voltant del 40% i, el de venda, d'un 60%. Un cop l'operació estigui amortitzada, els pisos de lloguer i els solars tornaran a ser propietat del municipi.

A aquests dos acords referents a polítiques d'habitatge s'hi suma el que també va ser aprovat recentment: una modificació del Pla general que permet la previsió de més habitatge de protecció oficial a la zona del carrer d'Almeria.