El Consell Municipal de Benestar fa balanç de l'acció social duta a terme

Última revisió 15-10-2018 10:04
11/10/2018

El 9 d’octubre va tenir lloc una nova sessió del Consell Municipal de Benestar Social en què es va fer balanç sobre l’any de funcionament del Centre de Distribució d’Aliments La Sitja, l’estat d’execució del Pla d’actuació municipal (PAM) i de diferents protocols d’atenció a les persones. 

El Centre de Distribució d’Aliments La Sitja ha fet un any, durant el qual, fruit del treball de col·laboració entre l'Ajuntament del Masnou i tres entitats socials del municipi (Càritas, Creu Roja, i Fundació Temps i Compromís), ha donat servei a 270 famílies del municipi (en total, 675 persones n’han estat beneficiàries). A més d’aliments, La Sitja també duu a terme altres projectes, com el de revisió ocular (del qual han estat beneficiàries 35 persones); convenis i col·laboracions amb centres educatius, i el gran recapte de la Fundació del Banc d’Aliments, que es duu a terme un cop a l’any. 

Quant a l’estat d’execució dels eixos d’Acció Social del Pla d’actuació municipal (PAM), el grau de compliment és del 76%, una xifra ajustada al termini de finalització del mandat, quan s’hauria d’assolir al 100%. A la trobada, s’hi van destacar algunes actuacions, com la garantia d’alimentació saludable per a la infància en risc que es duu a terme des de La Sitja, la millora de la qualitat d’atenció i de la gestió dels serveis socials gràcies a l'aprovació de la cartera i la carta de serveis bàsics, i la política d’ajuts i bonificacions tributaris a la població de renda baixa o en risc d’exclusió. També es va informar que es preveu la implementació d’una tarifació/valoració dels diferents serveis.

D’altra banda, el regidor d’Acció Social, Albert Alfaro, va informar que s’està implementant el Protocol per a la resposta en xarxa a situacions de maltractament de gent gran, i també va anunciar l’elaboració d’un protocol estandarditzat d’atenció a les persones sense llar. L’edil també va dir que s’està gestionant un conveni d’actuació per a situacions d’onades de fred amb l’Ajuntament de Premià de Mar i que, en aquest sentit, el Masnou ja disposa de places per pernoctar i d'atenció social per quan la Generalitat de Catalunya decreti una situació d’onada de fred.

La trobada va comptar amb representants municipals tant polítics (l’alcalde, Jaume Oliveras; el regidor d’Acció Social, Albert Alfaro; i les regidores de l’oposició Mónica González, del grup municipal del PSC; Stella Parodi, del grup municipal de C's, i Helena Crespo, del grup municipal d'ICV-EUiA-E) com tècnics i representants de les entitats socials masnovines Casa Benèfica i Fundació Temps i Compromís.
 

Moment de la sessió
Moment de la sessió