El Masnou celebra el Dia Internacional de les Dones sota el lema “Igualem oportunitats”

Última revisió 07-09-2018 14:18
06/03/2018

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones i, aquest any, al Masnou se celebra sota el lema “Igualem oportunitats” amb la finalitat de demanar que dones i homes puguin participar en els diferents àmbits de la societat sobre unes bases d'igualtat.

La campanya s’encetarà el mateix dia 8, a les 19 h, a la Casa de Cultura, amb la inauguració de l’exposició “Les dones treballadores del tèxtil al Masnou” i la lectura del manifest a càrrec de la regidora d’Igualtat, Neus Tallada. La mostra, que es podrà veure fins al 25 de març, compta amb el suport de l’associació Capitanes del Masnou, que també ha organitzat l’acte commemoratiu de reconeixement a les dones treballadores del Masnou que tindrà lloc el 10 de març a les 18.30 h a l’Espai Jove de Ca n’Humet i durant el qual es presentarà el projecte que vol donar a conèixer el que va suposar per a les dones del Masnou la industrialització del territori i que ha quedat recollit en un documental que es projectarà durant l’acte “Les dones del tèxtil, recull de testimoni orals”.

El diumenge 11 de març, el Masnou acollirà l’XI Trobada de la Dona Trabucaire, una cita que aplegarà trabucaires d’arreu de Catalunya per reconèixer la figura de la dona trabucaire. Segons l’organització, la colla de trabucaires de l’associació veïnal Cul d’Ocata, es preveu que hi participin una vintena de colles de trabucaires d’arreu de Catalunya. La jornada començarà amb la recepció de les colles a les 10 h als jardins dels Països Catalans, i seguirà amb una concentració al davant del baixador d’Ocata, la recepció de les dones trabucaires per part de les autoritats locals a la sala de plens de l’Ajuntament, una cercavila pels carrers de la vila i un dinar de germanor a Ca n’Humet, amb el nomenament de la nova pubilla 2019 i el lliurament de records de la trobada. Els dies previs a la jornada, es repartiran avisos per tal que es coneguin els consells davant les possibles molèsties acústiques derivades de la celebració d’aquesta festa, especialment pel que fa a la cercavila, i a fi que les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva puguin adoptar mesures de precaució. Es pot consultar el ban de l’alcalde a l'enllaç següent.

L’exposició “Super women - super inventors” (del 16 de març al 6 d’abril, a la Biblioteca Joan Coromines); l’exposició “Textures”, a càrrec de l’artista plàstica Laura Peiró (del 16 de març al 8 d’abril, a la sala d’exposicions del Casinet); la trobada de dones al taller “Aprenem juntes a viure millor”, a càrrec de la psicoterapeuta Montse Garcia Mas (el 20 de març, de 10.30 a 12.30 h, a l’Espai Casinet); el taller infantil “Descobrint inventores”, a càrrec de M. Alejandra Valencia (el 21 de març, a les 17.30 h, a la Biblioteca Joan Coromines); la tertúlia organitzada per Òmnium Cultural “Dones escriptores d’ahir i d’avui” (el 22 de març, a les 19.30 h, a Can Malet, 2a planta), i el taller artístic “La textura de les emocions”, també a càrrec de Peiró (el 23 de març, a les 10 h, a l’Espai Casinet), configuraran els actes amb motiu d’aquesta efemèride.

Paral·lelament, es duran a terme diversos tallers als centres educatius del municipi en què es tractarà el desenvolupament de la identitat, el paper dels rols de gènere en nens i nenes, i l’aprenentatge per jugar en igualtat.

Cartell dia de les dones treballadores 2018
Cartell dia de les dones treballadores 2018