El Masnou condemna la violència que es va viure en el decurs de la jornada electoral de l'1-O

Última revisió 07-09-2018 14:18
02/10/2017

L'Ajuntament del Masnou s'ha adherit a la convocatòria engegada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), per fer una concentració el 2 d'octubre al migdia davant de l'edifici consistorial en rebuig i denúncia a la violència que es va viure ahir, 1 d'octubre, en el decurs de la jornada electoral. L'alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat per diferents membres del consistori i més d'un centenar de masnovins i masnovines, ha llegit un manifest per defensar que “la democràcia sempre guanyarà la violència”.

El manifest, condemna “de forma enèrgica, alta i clara tota la violència generada per l'Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l'únic que volien és decidir i exercir la democràcia”. També es lamenten els “més de 800 ferits registrats, dos d'ells en estat molt greu” i es reconeix “l'actitud i el comportament dels més de dos milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, i una especial menció als qui es va usurpar el vot”. Finalment, es demana “el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional”.

A més de llegir el manifest, Oliveras ha agraït la participació de tothom qui va fer possible la jornada d'ahir i a tots els votants, en defensa de les urnes i de la democràcia. També ha destacat que al municipi tots els locals electorals es van mantenir fins al final. L'endemà de l'1-O, l'alcalde ha dit, després de llegir el manifest, que “estarem al cas de les properes mobilitzacions”.

2 d'octubre
2 d'octubre