El Masnou tindrà una setmana dedicada a l'univers de Harry Potter

Última revisió 07-09-2018 14:18
10/11/2017

Avís: L’AJTEM informa que, per previsió de mal temps, s’anul·la el túnel del terror “El bosc prohibit”, previst la nit del 25 de novembre al parc del Llac

L’Associació Juvenil de Teatre del Masnou (AJTEM) ha preparat diverses activitats per commemorar, entre el 23 i el 26 de novembre, el vintè aniversari de la publicació del primer llibre de J. K. Rowling, Harry Potter i la pedra filosofal, que va convertir el personatge de Harry Potter en l’heroi d’una generació de lectors. Durant aquests dies, els potterheads (com s’anomenen els fans de la saga) podran gaudir d’una programació farcida d’activitats vinculades al món de la màgia per a tots el públics.

Sota l’eslògan “No siguis muggle i vine”, la Setmana Potter al Masnou s’encetarà el dijous 23 de novembre al matí quan, amb la col·laboració de les escoles del municipi, es vol aconseguir batre el rècord Guinness del major nombre de gent disfressada de Harry Potter. Ulleres, vareta, corbata de Gryffindor i la cicatriu al front seran bàsics per aconseguir el repte. També el dia 23, a les 18 h, a la Biblioteca Joan Coromines, es farà una lectura dramatitzada de Les rondalles del bard Gallard, contes d'un món màgic. Abans de cloure la primera jornada, a les 19 h, també a la Biblioteca, tindrà lloc la presentació oficial de la Setmana Potter.

El divendres 24, la Biblioteca acollirà, a les 19 h, la presentació del llibre El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya, de Joan de Déu Prats, que ha fet un recull de les criatures fantàstiques que es poden trobar aquí acompanyat de les il·lustracions de Maria Padilla. Quan arribi l’hora de sopar, l’Espai de Trobada de Ca n’Humet es convertirà en el gran menjador de Hogwarts perquè els comensals tinguin la sensació de traslladar-se en aquest escenari de la novel·la. El sopar, teatralitzat, amb espelmes voladores, un cel canviant, taules, banquetes i una gran porta, inclou un menú complet amb primer, segon, postres i beguda, a més d’un regal.

Un documental que tracta de les claus de l’èxit i la influència entre els joves de la saga Potter, Proyecto patronus, es podrà veure el divendres 25 de novembrea les 17 h a l’Espai Escènic. L’acte comptarà amb l’assistència dels seus creadors, Fernando Vidal Llavata i Beatriz Martínez Arranz, que explicaran els detalls de la màgia que envolta aquesta generació. Tot seguit, a les 19.30 h, l’equipament d’arts escèniques també acollirà un concert en què s’interpretaran les cançons de la banda sonora original de John Williams de Harry Potter i la pedra filosofal, a càrrec de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM). Quan caigui la fosca nit, entre les 21 i les 2 h, els més intrèpids es podran atrevir a entrar al Bosc Prohibit, al parc del Llac, on aquella nit els malsons es faran realitat.

El diumenge 26, la màgia endinsarà tota la família en un món de fantasia i imaginació amb l’espectacle Màgia júnior, a les 18 h a l’Espai Escènic. De la mà del mag Marín, guanyador del programa de TVE Pura Magia i Premi Nacional de Màgia, arriba al Masnou aquest espectacle després de set anys consecutius en cartell a Barcelona i pel qual han passat més de 100.000 espectadors, fet que l'ha convertit en l’espectacle familiar de màgia més vist a Catalunya. A més, també hi ha programada una gimcana per tot el poble per trobar i destruir els set horrocruxes i Lord Voldemort.

Durant la Setmana Potter, també hi haurà altres activitats que complementaran la celebració de l’efemèride. El carrer de Roger de Flor es transformarà en la Ronda d’Allà, es realitzaran actuacions i tallers cada dia, i també hi haurà un castell de focs per cloure cada jornada. Els dies 25 i 26 hi ha preparat un torneig de Quidditch Muggle amb premis per als guanyadors i una escape room basada en el món de Harry Potter.

A més, per implicar la població i els diferents sectors del municipi, l’univers màgic de Harry Potter vol ser escenificat als balcons i als aparadors dels comerços del Masnou. Per aconseguir-ho, s’han convocat dos concursos en cadascun d’aquests àmbits. Pel que fa al concurs de balcons, la temàtica haurà de fer referència a Harry Potter i tot el món creat per J. K. Rowling i s’atorgarà un premi de 400 euros al balcó o portalada més ben engalanada. A més, l’organització ha preparat unes banderes que representen cada casa de la saga, perquè així els veïns i veïnes del Masnou les puguin col·locar al balcó de casa seva durant la Setmana Potter.

El punt de partida d'aquesta Setmana és el musical que prepara l’AJTEM sobre el personatge de J. K. Rowling. Per al projecte, basat en l’adaptació teatral del llibre Harry Potter i la pedra filosofal, busquen nois i noies de més de nous anys, joves, adults i gent gran. Durant aquests dies de celebració, també es realitzarà un càsting per triar els participants.

Informació complementària:

Vegeu el programa detallat amb els preus d’algunes de les activitats (cara A i cara B)

Càsting per participar al musical

Bases concurs de balcons

Bases concurs aparadors

Torneig de Quidditch

Més informació:

www.harrypotterelmusical.cat

info@harrypotterelmusical.cat

Venda d’entrades: www.quedat.cat

Facebook