Fullet per explicar el nou sistema de pagament a les zones blaves

Última revisió 24-07-2018 17:42
24/05/2018

L'Ajuntament ha editat uns fullets informatius per donar a conèixer el funcionament del nou sistema de pagament a les zones blaves d'aparcament que va entrar en funcionament a finals del 2017. L'objectiu és resoldre els dubtes que han expressat algunes persones per fer-ho correctament.

Podeu descarregar-lo des de l'enllaç següent:

Es poden trobar en format paper a l'Ajuntament i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) del carrer de Roger de Flor. També s'estan dipositant en vehicles que aparquen a les zones blaves.

Els parquímetres que s'han instal·lat són de característiques similars als que hi havia fins ara i també permeten fer el pagament tant en efectiu com amb targeta. Com a novetat respecte als anteriors, cal introduir la matrícula del vehicle en el moment d'anar a treure el tiquet, cosa que té per objectiu fer un millor seguiment dels usuaris de la zona blava.

El sistema actual permet no haver de tornar al cotxe per col·locar-hi el tiquet del pagament i també es pot allargar el temps d'estacionament sense haver d'esperar que el temps pagat inicialment s'hagi esgotat gràcies a la nova aplicació per a dispositius mòbils. A més de facilitar el pagament, permet pagar només pels minuts reals d'aparcament consumits, així com altres avantatges, com estendre el temps de l'aparcament fins al temps màxim autoritzat en cas que es necessiti. L'objectiu de la implantació d'aquesta aplicació és crear un procediment de pagament més còmode, més ràpid i més econòmic.

El perquè del registre de matrícula
Els nous parquímetres de la zona blava incorporen el registre de matrícula per agilitzar totes les operacions i fer més ràpid i còmode l'aparcament:

• No haureu de tornar al vehicle per posar-hi el tiquet, ja que la matrícula queda registrada al parquímetre.

• Si necessiteu fer una altra operació, com ampliar l'horari, podeu utilitzar el mateix tiquet. Només heu d'apropar el QR al lector i les vostres dades apareixeran al parquímetre.

• El QR del tiquet us servirà per identificar el vostre vehicle en qualsevol ocasió. Porteu un tiquet a la cartera o una fotografia del codi QR al mòbil i la propera vegada que aparqueu ja no necessitareu introduir la matrícula. Identifiqueu-vos amb el lector QR del tiquet.