Jornada participativa sobre els usos del parc de Vallmora

Última revisió 24-07-2018 17:42
15/06/2018

El dijous 14 de juny al vespre, la Sala Joan Comellas de l'Edifici Centre va acollir una jornada participativa entorn del parc de Vallmora per recollir propostes d’usos, necessitats i inquietuds respecte d'aquesta nova zona verda del Masnou. A la jornada, van participar-hi una trentena d’entitats de diferents àmbits i va comptar amb la participació de l’alcalde, Jaume Oliveras, i diferents regidors de l’Equip de Govern.

Oliveras va iniciar la trobada amb una presentació sobre l’estat d’execució del parc i les actuacions previstes a partir d’ara, com ara una guingueta, una zona d’ombra i un magatzem. Berta Coll, de Laboratori 8-85, va presentar el projecte que els ha encarregat l’Ajuntament referit a la senyalització, el pla d’usos i la comunicació del parc de Vallmora, i els serveis que ja s’ofereixen en aquest espai, per tal de convertir-lo en un punt de referència a la vila. A continuació, dos representants del Consell Municipal dels Infants, Uma Cànovas i Ernest Pons, van explicar el projecte participatiu i les propostes que van debatre i escollir durant la sessió plenària del mateix Consell en relació amb la zona de jocs del parc.

Després d’aquesta part introductòria, les entitats van treballar en quatre grups entorn dels usos esportius, culturals, comunitaris, i relacionats amb la salut i el medi ambient del parc. Les propostes que van generar més consens van ser, en els usos esportius, la construcció d’una pista polivalent coberta i la realització de competicions esportives; en els usos comunitaris, l’organització d’esdeveniments al parc o el desenvolupament d’un programa d’exercici físic per a les escoles i per a la gent gran; en els usos relacionats amb la salut i el medi ambient, l’organització d’unes jornades de conscienciació del parc i les seves plantes autòctones o un espai de joc per a gossos; i en els usos culturals, la realització d’activitats escèniques (dansa, teatre i concerts) i recorreguts artístics i culturals pel parc.

L'alcalde va cloure la trobada destcant que algunes de les propostes eren força coincidents i que es buscaria la polivalència dels espais per donar resposta al màxim de propostes. Finalment, va agrair la participació de tots els assistents.

Notícies relacionades:

Inaugurada la segona fase del parc de Vallmora