La pluja inaugura la segona fase del parc de Vallmora

Última revisió 24-07-2018 17:42
01/06/2018

Vegeu l'àlbum de fotografies de l'acte

Un xàfec considerable va aigualir la inauguració de la segona fase del parc de Vallmora, el diumenge 10 de juny a la tarda. L’espai inaugurat té una superfície de més de 5.000 metres quadrats, es troba a la part baixa del parc i és pensat, especialment, per al públic més petit i jove. Inclou una tirolina, tobogans gegants, jocs d’equilibri i d’aigua, i d’altres elements d’oci.

L’alcalde, Jaume Oliveras; el regidor d’Urbanisme i Obres, Ricard Plana, i la diputada de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, acompanyats per regidors i regidores del consistori i veïns i veïnes del Masnou, van aguantar el xàfec amb estoïcisme per inaugurar, com va dir Plana, “l’espai públic (juntament amb la platja) més gran que tenim al Masnou”. El regidor va recordar que “espais com aquest acaben funcionant si compleixen dues condicions: que facin servei a tothom i que permetin moltes activitats alhora, com jugar, caminar, descansar o posar-se en forma.”

L’actuació, que ha suposat una inversió d’uns 500.000 euros, ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona. La diputada Rosa Funtané va recordar la importància d’aquestes zones dins dels nuclis urbans i va parlar dels parcs com uns “espais que ens permeten viure més còmodament dins d’una ciutat o poble”.

Mentre la pluja seguia caient, l’alcalde va tenir paraules d’agraïment per als qui han fet possible l’existència d’aquest parc “i ara, hem de fer un esforç amb civisme i responsabilitat per mantenir aquest espai viu i que en puguem gaudir tots”. El batlle va recordar les intervencions que s’havien fet als voltants, com la urbanització del darrer tram del Torrent de Vallmora, i també va anunciar que “d’aquí a quinze dies es reprendran les obres del nou pavelló esportiu —pròxim al parc— i, per tant, una de les actuacions importants serà com vincular la zona esportiva a aquest espai verd”.

En referència a la segona fase, Oliveras va explicar que “encara ens falta completar aquesta zona infantil i, per això, l’Ajuntament del Masnou ha convocat recentment el Consell dels Infants, on els representants dels alumnes de 6è de les escoles del municipi han fet propostes per millorar aquesta zona i el conjunt del parc”. La guingueta, una zona d’ombra, la senyalització, un magatzem per poder guardar els materials per fer activitats i altres espais són algunes de les actuacions previstes a partir d’ara al parc de Vallmora. Per aquest motiu, el dijous 14 de juny, a les 19 h, a la Sala Joan Comellas, hi ha prevista una jornada participativa per fer propostes a l’entorn dels usos i espais del parc.

La pluja va durar menys de mitja hora, però va ser suficient per mullar el material de l’actuació d’animació infantil prevista El petit Lilo, que es va haver de cancel·lar. Un cop es va aturar l’aiguat, una xocolatada, oferta per les entitats Luz del Alba i l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt, va endolcir la tarda i el parc de Vallmora es va tornar a omplir de grans i petits.