L'Ajuntament aconsegueix el Segell InfoParticipa, que reconeix la transparència i la qualitat de la informació que publica

Última revisió 07-05-2018 10:40
26/04/2018

L'Ajuntament del Masnou ha aconseguit, per primera vegada, el Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que la ciutadania tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. L'Ajuntament del Masnou compleix el 96% dels indicadors que s'avaluen. Un 10% d’ajuntaments han obtingut el Segell en aquesta edició.

Enguany ha estat la cinquena edició celebrada a Catalunya i l'acte d'entrega dels guardons va tenir lloc el dimecres 25 d'abril a la tarda, al Rectorat de la UAB de Barcelona. L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va recollir aquest reconeixement, que té per objectiu avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat informativa.

El Segell InfoParticipa és una marca de qualitat que vol donar garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania, i un incentiu per als responsables polítics i tècnics. Del 100% del grau de compliment dels indicadors, el Masnou ha obtingut el Segell en complir-ne el 96,15%, una xifra molt més elevada que l'any anterior, quan el municipi es trobava en el 59,62%.

Aquesta fita dona compliment a la línia 147 del Pla d'acció municipal (PAM) —el document que serveix com a full de ruta de l'Administració municipal—, que té per objectiu millorar el portal de transparència i publicar informació en format de dades obertes.