L'Ajuntament presenta la plataforma Ofer.cat per promoure i dinamitzar digitalment el comerç del municipi

Última revisió 07-09-2018 14:18
13/02/2018

Ahir, dia 12 de febrer, al migdia, va tenir lloc la presentació de la plataforma Ofer.cat, al Centre d’Empreses Casa del Marquès. Després d’una primera trobada amb els comerços per detectar si podien estar-hi interessats, l’Ajuntament del Masnou s’ha adherit a aquesta plataforma per poder oferir de manera gratuïta a tota la seva xarxa comercial una eina que li permeti vendre en línia. La sala es va omplir de gom a gom per conèixer de primera mà el producte i poder fer preguntes i aclarir dubtes amb els representants de l’empresa.

La regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Folch, va obrir l’acte i va fer una petita introducció sobre els avantatges de la plataforma. Folch va destacar que cada comerç pot decidir fins a on vol explotar l’eina, que ofereix un ventall de serveis: “El comerciant és qui decideix si l’eina permet al seu client fer una reserva en línia o una compra.” També va explicar que “ens ha de servir per fer-nos visibles. Al Masnou hi ha de tot i ens ho hem de creure”, va afegir. Tot seguit, va donar la paraula a Ramon Girón i Lluís Martorell, que van fer una explicació tècnica del projecte. Van dir que: es tracta d’una plataforma en què les ofertes es poden crear en pocs minuts des del mòbil, l’ordinador o la tauleta i compartir-les a les xarxes socials. Clients, contactes del mòbil, seguidors del comerç a les xarxes i fins i tot els usuaris de l'app rebran les ofertes i podran posar-se en contacte o comprar productes i serveis en línia. Com a valor afegit, aquesta eina també converteix suports gràfics en punts de venda, entre d’altres funcionalitats. La presentació va finalitzar amb una demostració en directe del funcionament i com donar-s’hi d’alta.

Públic assistent a la presentació Ofer.catL’Ajuntament ha assumit el cost d’adhesió a Ofer.cat Social Commerce a fi que els comerços, les empreses i els autònoms del Masnou s’adaptin de manera gratuïta als nous hàbits de compra (en línia) dels seus clients. Tot i que Ofer.cat cobra entre un 5 i un 3% sobre cada unitat venuda en línia, a diferència de les grans plataformes, no obliga a arribar a aquest últim pas, sinó que el venedor pot optar per altres fórmules, com la reserva, que no té cap cost addicional. A més, l’empresa o autònom que es doni d’alta disposarà de la creació d’un petit web, d'un sistema de posicionar-se a la xarxa i per proximitat, i fins i tot de la possibilitat d’emetre una factura en cas de venda.

A partir d’ara, l’Ajuntament durà a terme una campanya informativa per a tots els comerços i autònoms que puguin estar-hi interessats, per tal que valorin si s'hi volen donar d’alta. També des de l’Ajuntament, s’oferirà formació als comerços i autònoms perquè puguin explotar al màxim tot el potencial d'aquesta eina.

Per a més informació, es pot contactar amb l’equip tècnic del Centre d’Empreses Casa del Marquès, trucant al telèfon 93 557 17 73 o bé adreçant un correu electrònic a casadelmarques@elmasnou.cat.

Presentació Ofer.cat regidora
Presentació Ofer.cat regidora