Llum verda al Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua

Última revisió 13-02-2019 09:49
11/02/2019

Ja ha començat el projecte que preveu un enderroc gairebé total de l’interior del local ubicat a la plaça d’Ocata, 7 (al costat de l’escala que baixa fins a la Mina d’Aigua) i fer una reparació de la façana, amb una adaptació de la coberta existent. Aquest espai a rehabilitar és l’exterior i interior d’una antiga carnisseria que després va ser una cafeteria i, a part de les fer les reformes generals de l’edifici, a l’interior es preveu instal·lar-hi una museografia d’acord amb els continguts que s’expliquen a la Mina d’Aigua. L'alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat per d'altres membres de l'Equip de Govern i tècnics municipals, va visitar les obres el divendres, 8 de febrer.

Així, un cop reformat, aquest espai de prop de 25 m² serà el punt acollida dels visitants. És previst fer una reconstrucció d’un safareig a partir de peces originals i, també, s’hi inclourà un audiovisual per ser visionat durant la visita. Aquestes intervencions contribuiran a millorar el servei educatiu i els elements interpretatius d’una activitat que ha generat molt d’interès en els darrers anys. En aquest sentit, s’hi podran fer tallers escolars i serà un espai amb continguts complementaris i amb objectes exposats que formen part de les mines d’aigua.

Les obres de reparació del local, a càrrec de Luis Valero Martínez, tenen un pressupost de 48.226,30 € (IVA inclòs) i el termini d’execució és de set setmanes. El projecte museogràfic s’iniciarà un cop finalitzin les obres i tindrà un cost aproximat de 18.000 euros (IVA inclòs)

Interès per la Mina d’Aigua

La Mina d’Aigua del Masnou es va reobrir al públic el 17 de novembre de 2013 després d’unes obres de recuperació i millores de l’espai. Des de llavors el nombre de visites i l’ interès en relació aquest equipament ha anat incrementat tot i que l’aforament és limitat (25 persones) i molts visitants valoren que l’espai visitable és reduït. 

Per poder donar resposta a les demandes i a les expectatives dels visitants s’ha trobat aquest espai com a lloc complementari per ampliar l’explicació a prop de la Mina.