Reunió del Consell de la Vila per avaluar el PAM, fer balanç de les inversions i donar a conèixer nous projectes

Última revisió 07-09-2018 14:17
26/05/2017

El Consell de la Vila, el màxim òrgan permanent de participació ciutadana de caràcter consultiu, es va reunir, en sessió ordinària, la tarda del dijous 25 de maig, a la Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre. Durant la sessió, d’acord amb els punts que preveia l’ordre del dia, l’Equip de Govern va informar i debatre amb els assistents de l’estat d’execució del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015/2019, del balanç de les inversions i del resum d’altres actuacions, com són el recentment presentat Pla de desenvolupament turístic, el Pla local de joventut, o les ordenances de civisme i de tinença d’animals.

Pel que fa al primer punt, l’estat d’execució del PAM 2015/2019, l’alcalde, Jaume Oliveras, va informar de la revisió que s’havia dut a terme a fi de simplificar i actualitzar les actuacions. Gairebé a tocar de la meitat d’aquest mandat, un 23% de les actuacions previstes han estat executades; un 50% estan en marxa; i un 22% pendents. El gerent de l’Ajuntament, Alexandre Álvarez, va ser l’encarregat de donar una visió global a l’estat del PAM i va explicar que, en conjunt, hi havia un cert retard en el grau d’execució “hauríem d’estar al 50% i estem al 42%”, un fet que responia, en termes generals, a l’endarreriment del finançament de les inversions i que afectava, principalment, a l’àmbit de la millora de l’espai públic, on es concentren la majoria de les actuacions que requereixen d’inversió.

Respecte al balanç de les inversions, l’alcalde va fer un repàs de les que tenen un impacte econòmic més important fins a final d’any: el pas soterrat del c. de Brasil, els accessos als camps de futbol, la casa dels masovers del Bell Resguard i les actuacions al voltant de la zona, la reposició de la finca privada del Camí del Mig, el pla de xoc de voreres i calçades, la pacificació del c. del Dr. Agell i els seus voltants, l’urbanització del darrer tram del Torrent Vallmora i la licitació dels jocs infantils del Parc, la renovació dels jocs infantils d’altres parcs del municipi, la reforma de Can Malet, la reubicació de l’EMUMM i el centre de distribució d’aliments, entre d’altres. “Ara estem en ple procés d’inici d’obres i de licitacions alhora que comencem a treballar en el pressupost per a l’any vinent”, va dir l’alcalde, qui també va recordar que algunes d’elles eren el resultat del procés participatiu de priorització de les inversions a la via pública que es va fer l’estiu passat i, també, de la incorporació de les inversions aprovades als darrers plenaris.

La primera tintenta d’alcalde, Noemí Condeminas, va ser l’encarregada de presentar els Plans i Ordenances treballats en els darreres mesos: el Pla de desenvolupament turístic; el Pla local de Joventut (on va destacar l’espai que s’està definint perquè els joves tinguin un nou punt de referència al municipi i que podria estar ubicat al local municipal del port esportiu); l’actualització de l’ordenança de civisme i convivència ciutadana i la de tinença d’animals de companyia. Condeminas també va avançar que s’estava treballant en un nou Pla local d’igualtat.

Després del debat amb els integrants del Consell, l’alcalde va cloure la sessió mostrant la intenció de revisar el reglament del Consell per a fer-hi ajustaments que permetrien millorar-ne el funcionament.

El Consell de la Vila es va constituir a principis de l’any 2016 amb l’objectiu que els representants de la ciutadania i els representants municipals puguin compartir debat sobre els assumptes públics de la vila, ja siguin estratègics, econòmics, socials, culturals o sostenibles. Aquest òrgan està format per representants de cinc associacions veïnals i de cinc entitats no veïnals i per cinc persones a títol individual d’entre 18 i 67 anys que van ser escollides mitjançant sorteig com a representants de la ciutadania. Són membres del Consell de la Vila les associacions veïnals del Bell Resguard, de Ciutat Jardí i Santa Madrona, de la plaça del Doctor Ramón y Cajal, del carrer del Doctor Noé i del carrer de Sant Rafael, i les entitats no veïnals de la Casa Benèfica del Masnou, el Casal d’Avis d’Ocata, el Casal de la Gent Gran de Can Malet, el Casino del Masnou i l’ONG Ajuda al Desenvolupament.

Sessió Consell de la Vila
Sessió Consell de la Vila