Tot a punt per una nova diada de Sant Jordi

Última revisió 07-05-2018 10:30
19/04/2018

El proper 23 d'abril, de ben segur que no faltaran roses, llibres i enamorats pels carrers del municipi, però, a més, seran diverses les activitats que completaran la celebració de la diada de Sant Jordi al Masnou.

Al llarg d'aquest abril, a la Biblioteca Joan Coromines hi ha programades activitats vinculades a aquesta festa. A més de l'exposició sobre la figura de l'escriptor Manuel de Pedrolo per commemorar el centenari del seu naixement, hi ha tres presentacions de llibres, dues de les quals ja s'han dut a terme: La jove de Pompeia, de Jaume Mateu Giralt (11 d'abril), i Supermujeres, superinventoras: Ideas brillantes que transformaron nuestra vida, de Sandra Uve (12 d'abril). La presentació de La negación de la luz, de Juan Antonio Masoliver Ródenas, és prevista per al divendres 20 d'abril, a les 19 h, a la Sala Joan Comellas de l'Edifici Centre.

Si els més petits ja coneixen la llegenda del cavaller sant Jordi, podran gaudir de noves històries a la sessió de L'Hora del Conte i a la presentació de La llegenda del drac Dragui (dissabte 21); o d'una versió alternativa teatralitzada de la llegenda a El drac i la Rosa, o participar en la realització d'un conte gegant sobre Sant Jordi (diumenge 22), una creació que s'exposarà a partir del 23 d'abril a l'Espai de Trobada de Ca n'Humet. En aquest cartell hi trobareu informació sobre les activitats.

A més, per celebrar la festa del llibre i la rosa, hi haurà gairebé una quarentena d'estands d'entitats i col·lectius sense ànim de lucre repartits pel municipi que oferiran productes relacionats amb aquesta celebració. L'Ajuntament s'afegeix a la diada amb un nou punt de llibre, que es repartirà pels equipaments municipals, dedicat a commemorar les diverses figures del món literari que aquest any 2018 celebren anys del seu naixement.

L'alumnat del CFPAM llegeix un llibre per Sant Jordi

Alumnes de diversos centres de formació de persones adultes, entre els quals els del Centre de Formació de Persones Adultes del Masnou (CFPAM), que formen part de l’equip de treball sobre l’Educació de Persones Adultes (Equip EPA), adscrit a l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), han realitzat la lectura d'un llibre per Sant Jordi. La finalitat de l'activitat és que llegeixin conjuntament un llibre amb l’objectiu de difondre el treball conjunt de les escoles, i afavorir el foment i la valoració de la lectura i la conscienciació vers els problemes socials.

El llibre que s'ha triat per a la Diada de Sant Jordi 2018 és Tothom hauria de ser feminista, de Chimamanda Ngozi Adichie. El vídeo del tràiler de la lectura es pot veure al Canal Youtube de l'Equip EPA. La lectura del llibre sencer es publicarà el 23 d'abril al mateix canal.

Sant Jordi a les xarxes

La celebració de Sant Jordi també serà present a les xarxes socials. La Generalitat de Catalunya proposa que les fotografies i els vídeos d’arreu sobre aquesta diada es comparteixin amb l’etiqueta #SantJordialcarrer. Amb totes les imatges rebudes, publican un àlbum virtual.