Visites guiades a les exposicions emmarcades dins l'Any Millet per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Última revisió 07-09-2018 14:17
18/05/2017

Dijous, 18 de maig, per a commemorar el Dia Internacional dels Museus, l'Ajuntament ofereix dues visites guiades a les exposicions que volen recrear la vida i el context en què es va formar el mestre Millet. “Lluís Millet i Pagès, una vida i els seus anhels” reuneix, a la Casa de Cultura, documents procedents del Centre de Documentació de l'Orfeó Català i “El Masnou del mestre Millet”, a la seu de Gent del Masnou, mostra imatges i objectes del moviment coral i l'ambient en què va créixer el compositor.

La primera visita guiada serà la de “Lluís Millet i Pagès, una vida i els seus anhels”, a les 19 h a la Casa de Cultura, per descobrir les trajectòries vitals i professionals del Mestre Millet i, també, del seu fill, Lluis M. Millet i Millet. L'exposició és divideix en sis àmbits diferents, on s'hi poden veure quatre espais dedicats al fundador de l'Orfeó Català, i dos més dedicats al seu fill. La documentació acadèmica, la correspondència, els apunts personals, les partitures autògrafes, les fotografies relacionades amb l'àmbit professional així com d'altres objectes, permeten conèixer millor les trajectòries d'aquests dos mestres i directors. Els arxius que conformen l'exposició són gràcies a la donació que els seus heureus, M. Dolors Millet i Loras i Lluís Millet i Loras, van donar a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Aquesta mostra es podrà veure fins al 21 de maig.

Tot seguit, a les 19.45 h al local de l'entitats de Gent del Masnou es podrà seguir una altra visita guiada a l'exposició “El Masnou del mestre Millet”, una mostra que, com el seu nom indica, prioritza el contingut masnoví relacionat amb la figura de Millet. Estarà disponible fins al 8 de juny.

Aquestes dues exposicions es troben entre els actes del programa que ha organitzat l'Ajuntament amb la col·laboració d'altres institucions i entitats per commemorar el 15è aniversari del naixement del compositor masnoví. La publicació amb l'explicació detallada de tota la programació es pot trobar als equipaments municipals o bé en format digital.