Al costat del Govern legítim

Divendres passat, 27 d'octubre, vaig tenir l'honor d'assistir i fer costat, com a alcalde del Masnou, al Ple del Parlament de Catalunya que va aprovar la declaració d'independència.

El dia anterior, el dijous 26, havia convocat un Ple municipal extraordinari i urgent que va aprovar una declaració institucional presentada per l’Equip de Govern per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya en el marc de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola (crònica del Ple extraordinari urgent).

Com sabeu, els fets se succeeixen ràpid i a hores d'ara ens trobem amb un 155 en aplicació progressiva, diuen, i amb un Govern i un Parlament, totalment legítims, perseguits per la justícia espanyola.

Vivim moments decisius en el llarg camí cap a la República, un camí durant el qual des de l’Ajuntament del Masnou hem anat acompanyant, en totes les passes en què ens ha requerit, el nostre Govern, el qual, remarco volgudament, fou escollit democràticament a les urnes. I ho hem fet des del suport al procés participatiu del 9N, passant per l’aprovació d’incomptables mocions i declaracions de suport al procés, per la convocatòria de múltiples concentracions de suport davant l’Ajuntament, per l’adhesió a l’AMI, per l’acreditació de tots els membres de l’Equip de Govern a l’Assemblea d’Electes de Catalunya i, més recentment, per la signatura del meu decret de suport al Referèndum del dia 1 d’octubre i la implicació de molta gent perquè esdevingués una realitat. Sempre hi hem estat. I, tantes vegades com faci falta, ens hi posarem a disposició pel