Festa Major 2022 i Repicó de Festa Major

Cartell de la Festa Major de Sant Pere 2022

 

La Festa Major de Sant Pere 2022 se celebra del 25 al 29 de juny.

Enguany, compta amb una novetat: el Repicó de la Festa Major, que allargarà els actes festius durant uns dies, del 30 de juny al 3 de juliol.

A més a més, la segona edició de la mostra gastronòmica Escuracassoles s'estendrà durant les dues celebracions, entre el 25 de juny i el 3 de juliol.

En aquesta pàgina es pot consultar la programació dels tres esdeveniments i altres informacions d'interès. 

Tothom al carrer per celebrar el retorn de la festa grossa del Masnou!

Durant la Festa Major

Fira d’atraccions
Del 23 de juny al 3 de juliol
Pistes esportives Pau Casals
Horari: dies feiners, de 17 a 24 h. Dies festius, de 17 a 1 h.
Franja horària inclusiva sense música: de 17 a 18 h.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


El trenet de la fira
Del 24 al 26 de juny
Horari: de 17 a 22 h.
Aneu a la fira d’atraccions en trenet!
Parades: plaça Nova de les Dones del Tèxtil (c. d’Itàlia) i fira d’atraccions (c. d’Isaac Albéniz). El trenet és per anar d’una parada a l’altra. Caldrà baixar obligatòriament en arribar al final del recorregut, ja sigui a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil o a la fira d’atraccions.
Recorregut: plaça Nova de les Dones del Tèxtil – carrer d’Itàlia – Pintor Domènech – Josep Estrada – Torrent de Vallmora – Isaac Albéniz – Pau Casals – plaça d’Espanya – passeig de Romà Fabra – carrer d’Itàlia.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


2a edició de l’Escuracassoles
Del 25 de juny al 3 de juliol
Jornades gastronòmiques als establiments de restauració del municipi del Masnou. Des del 25 de juny fins al 3 de juliol, es podran degustar plats, platets i tapes als establiments de restauració que participin en aquesta segona edició, maridats amb vins i caves de la DO Alella.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


Exposició “Cartells i programes de Festa Major”
Del 10 de juny al 3 de juliol
Espai Casinet, sala C
Exposició de programes i fullets de la Festa Major del Masnou, des de finals del segle XIX fins als nostres dies. S’hi podrà veure l’evolució al llarg del temps de la celebració de Sant Pere, des dels programes de ball de finals de segle XIX i principis del XX fins als programes més elaborats i plens d’actes dels anys vint i trenta. S’ofereix la possibilitat, també, d’observar l’evolució en l’estètica i la coberta dels programes, i la inclusió de la publicitat, poemes i altres textos.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


Exposició fotogràfica “Mirades”
Del 25 de juny al 15 de juliol
Edifici Centre
Exposició fotogràfica que dona a conèixer les mirades dels infants i el seu valor. Imatges preses per 45 infants del Centre Obert Maricel, amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament del Masnou, l'Associació Fem Fotografia i l’Associació UNESCO el Masnou. Les imatges són la lliure captació que han fet els infants amb el rerefons del seu concepte de vida representat a través d'imatges de persones, animals, plantes i indrets del nostre municipi amb què, per una raó o altra, se senten identificats. Les imatges aniran acompanyades d'una poesia redactada pels mateixos infants amb la col·laboració d'una poeta del municipi.
Ho organitza: Centre Obert Maricel.


Guarniment al carrer de Sant Rafael
Del 27 de juny al 3 de juliol
Ho organitza: Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael


Exhibició dels gegants
Del 25 de juny al 3 de juliol
Casa de la Vila
Ho organitza: Ajuntament del Masnou. Hi col·labora: Colla de Geganters del Masnou,


Fotoreclam per la igualtat
Del 25 de juny al 3 de juliol
Plaça de la Igualtat (davant el núm. 23 del c. de Roger de Flor)
Feu-vos una foto per visibilitzar el vostre compromís amb la diversitat i la llibertat i compartiu-la amb l’etiqueta #ElMasnoudivers.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


Racó de lectura LGTBI+
Del 25 de juny al 3 de juliol
Espai Jove Ca n’Humet
Espai de lectura creat per apropar materials de lectura que representin i expliquin la diversitat de gènere, les vivències trans i els nous discursos que plantegen altres maneres de viure el gènere de manera menys rígida i més lliure per a tota la societat. A l’espai hi trobareu una guia de lectura amb tot el que us pot oferir el fons de LGTBI de la Biblioteca Joan Coromines. Activitat inclosa en la programació d’activitats #ElMasnoudivers, en commemoració del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI.
Horari: Matins de dilluns, dimecres i divendres, de 9 a 13 h, així com l’últim dissabte de cada mes. Tardes de dilluns a dissabte, de 16.15 a 20.45 h.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


Punt Lila
25, 26 i 28 de juny
De 23 a 3 h
Platja d’Ocata
Per Festa Major s’instal·la el Punt Lila i LGTBI+, un espai per a la prevenció i detecció de les violències masclistes que es poden produir en espais d’oci nocturn. Disposa de personal especialitzat que informa i assessora, i alhora és l’espai segur on adreçar-se en cas d’agressió. Aquest punt es complementa amb una parella itinerant que es mourà per l’entorn festiu fent assessorament i prevenció i, en el cas que sigui necessari, intervindrà si detecta una agressió masclista. Adreceu-vos-hi en cas de patir o ser testimoni de conductes o agressions sexistes durant la Festa Major.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


Punt d’Informació de la Festa Major
25, 26 i 28 de juny
Platja d’Ocata
Acosta-t’hi i coneix totes les activitats de la Festa Major. Emporta’t el programa de mà i aconsegueix un tatuatge temporal de la Festa!
Ho organitza: Ajuntament del Masnou


Minitenis i minipàdel al carrer
25 i 26 de juny, a les 18 h
Platja d’Ocata
Voleu provar el tenis o el pàdel amb els entrenadors del Club Tenis Masnou? Dissabte i diumenge us esperen perquè pugueu jugar-hi i descobrir els vostres dots esportius!
Ho organitza: Club de Tenis Masnou.

Festa Major: Programa d'actes

Del 25 al 29 de juny

 

DISSABTE 25 DE JUNY


9.30 h
Edifici Centre
Inauguració de l'exposició "Mirades"
Exposició fotogràfica que neix amb l'objectiu de donar a conèixer les mirades dels infants i posar-les en valor. Les imatges han estat realitzades pels 45 infants del Centre Obert del Masnou, amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament del Masnou, l'Associació Fem Fotografia i l’Associació UNESCO el Masnou. Inauguració amb la presència dels infants protagonistes, que explicaran l’experiència viscuda.
Ho organitza: Centre Obert Maricel.


10 h
Complex Esportiu municipal
Torneig de tenis de taula
Ho organitza: AE Júniors.


11 h
Pati de Ca n’Humet
Manualitats de terra, mar i foc
Vine i crea un mar de purpurina, emporta’t terres de colors i llança espurnes de foc.
Ho organitza: Fem Fira el Masnou


18.30 h
Plaça Nova de les Dones del Tèxtil
Celebració del 10è aniversari de Ple de Cops
Celebra amb la Colla Bastonera Ple de Cops la seva primera actuació, ara fa ja deu anys, durant la Festa Major del 2012, amb una exhibició de ball de bastons amb colles convidades i una xocolatada per a tot el públic assistent. Recorda els moments més memorables de la colla i viu amb ella aquest moment tan emotiu.
Ho organitza: Colla Bastonera del Masnou Ple de Cops.


18 h
Jardins dels Països Catalans
Festa inclusiva del Masnou
Festa per commemorar els 25 anys del Centre Ocupacional Can Targa al municipi, amb jocs infantils, espectacles de màgia, un sorteig de diversos productes, musica en directe i sopar popular.
Ho organitzen: Fundació Maresme i Ajuntament del Masnou


21 h
Cercavila dels Tres Elements

 • Desfilada de la Terra
  Punt de trobada: pistes Pau Casals. Recorregut: Pau Casals – Isaac Albéniz – Felip Pedrell – Torrent de Vallmora – plaça Nova de les Dones del Tèxtil – Roger de Flor – Sant Rafael – Sant Felip – Baixada del Port – passeig Marítim/baixador d’Ocata - platja.
   
 • Desfilada del Mar
  Punt de trobada: plaça de la República. Recorregut: plaça de la República – Francesc Macià – plaça Nova de les Dones del Tèxtil – Roger de Flor – Sant Rafael – Sant Felip – Baixada del Port - passeig Marítim/baixador d’Ocata - platja.
   
 • Desfilada del Foc
  Punt de trobada: jardins dels Països Catalans. Recorregut: Països Catalans – Paraguai - Santiago Rusiñol – Mestres Villà – Tomàs Vives - Sant Felip – Baixada del Port – passeig Marítim/baixador d’Ocata - platja.
  L’arribada a la platja es preveu a les 22 h, però els Atabalats del Masnou amenitzaran l’espera des de les 21.30 h.

Ho organitza: Ajuntament del Masnou. Hi participen: AFA Ferrer i Guàrdia, AFA Rosa Sensat, AFA Bergantí, AFA Marinada, AFA Ocata i AFA Escolàpies.


21.15 h
Platja d’Ocata
Sopar de germanor
Porta la teva carmanyola i gaudeix de la nit amb el veïnat tot esperant el pregó.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou


22.30 h
Platja d’Ocata
Pregó de Festa Major
Espectacle de música i dansa que donarà lloc a l’inici de la Festa Major. Hi haurà una intèrpret de llenguatge de signes per a persones amb discapacitat auditiva. Enguany se centrarà en els tres elements (terra, mar i foc), i les tres nimfes ens convidaran a reflexionar sobre la relació entre les persones i el medi ambient. Dirigit per Bibiana Morales i Víctor Sancho.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou. Hi col·labora: Colla de Diables del Masnou.


23.30 h
Platja d’Ocata
Nit de concerts: Roba Estesa
Grup musical femení que es caracteritza pels seus concerts alegres, molt enèrgics i ballables, i els seus missatges feministes. Amb intèrpret de llenguatge de signes per a persones amb discapacitat auditiva. Es disposa d’una plataforma accessible perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir dels concerts.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


0.40 h
Platja d’Ocata
DJ Badabronx
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

 DIUMENGE 26 DE JUNY


10 h
Plaça de Ramón y Cajal
Concurs de paelles
Tradicional concurs de paelles de Festa Major. Una festa popular en forma de concurs per passar el dia en família i amics.
Ho organitza: Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt.


10 h
Plaça de Ramón y Cajal
Dona sang per la Festa Major!
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


De 10 a 14 h
Pintor Fortuny - plaça de la República
Tobogan infinit
Llisqueu pels carrers del Masnou amb aquest tobogan infinit!
Ho organitza: El Masnou Comerç (Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme del Masnou).


10.30 h
Jardins de Can Malet
IV Concurs de Peluts
Quart concurs caní en què els peluts són els protagonistes de la Festa Major, amb primer, segon i tercer premis, obsequis per a tots els participants i sortejos. Tot el que es recapti anirà destinat als peluts del refugi de G&G Rescat.
Ho organitzen: Fem Fira el Masnou i G&G Rescat


12 h
Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet
Concert de Festa Major: Coral Xabec
Recull de cançons festives, amb peces tradicionals catalanes i obres representatives dels grans mestres de tots els temps (T. Weelkes, W. A. Mozart, Lamotte de Grignon, Josquin Des Préz). Director: Jordi Lalanza. Activitat gratuïta.
Ho organitzen: Gent del Masnou i Ajuntament del Masnou.


12 h
Plaça Nova de les Dones del Tèxtil
Ballada country
Ho organitza: Country Ocata


12 h
Jardins dels Països Catalans
Ball country i ball en línia
Breu exhibició de l’escola de ball en línia i country per a la gent gran que s’imparteix al Casal de Gent Gran Cal Ros.
Ho organitza: Casal de Gent Gran Cal Ros.


17.30 h
Jardins dels Països Catalans
Concert: Els Marxosos d’Ocata
Actuació musical amb cançons de tots els temps.
Ho organitza: Casal de Gent Gran Cal Ros


19 h
Carrer de Sant Rafael
Concert de Festa Major: Coral de La Teatral
L’Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael farà mojitos per a les persones assistents.
Ho organitza: La Teatral.


19 h
Plaça d’Ocata
Ballada de sardanes
Amb la Cobla Jovenívola de Sabadell.
Ho organitzen: Ajuntament del Masnou i Agrupació Sardanista del Masnou.


22.30 h
Correfoc adult
Recorregut: pati del Cementiri - Joan XXIII – Itàlia – plaça Nova de les Dones del Tèxtil – Roger de Flor – Esperança – Tomàs Vives – Sant Felip – Pintor Villà – Pere Grau – Sant Bru – Dr. Botey - Vila de Madrid – Capità Maristany – Generalitat – Fontanills – Altell de les Bruixes.
Ho organitza: Colla de Diables del Masnou.


23.30 h
Platja d’Ocata
Nit de concerts: La Salada
Nit de concerts joves amb les actuacions de Beatneeks (23.30 h), Sinergia (0.50 h) i Lluís RG Big Band (2.10 h). Es disposa d’una plataforma accessible perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir dels concerts.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

 


 

DILLUNS 27 DE JUNY


19 h
Jardins de Can Malet
Concert coral i demostració de ball en línia
Ho organitza: Casal de Gent Gran de Can Malet.


19 h
Platja d’Ocata
Concert infantil: La Saladeta
Tarda de música per als més petits amb l’actuació de Coloraines (19 h) i Lali Begood (20.30 h).
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


22 h
Platja d’Ocata
Cantada d’havaneres: Borinquen
L’Associació Cultural Sons presenta aquesta tradicional cantada amb el grup d’havaneres del Masnou Borinquen. S’oferirà rom cremat als assistents.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

 


 

DIMARTS 28 DE JUNY


18 h
Plaça d’Ocata
Subhasta cantada de peix
Els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar venen diàriament el peix que pesquen cada matí a la Llotja de Montgat, fent servir un dels sistemes de comercialització del peix més antics: la subhasta cantada de peix. Com cada any, es traslladen al Masnou per la Festa Major, perquè pugueu comprar el millor peix de les nostres costes més a prop de casa. No cal reserva prèvia, però no hi arribeu tard, perquè us quedareu sense peix!
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


19 h
Parc del Llac
Sant Pere Swinga!
Sant Pere Swinga amb Ple de Swing… Classe oberta de solojazz de la mà de la Rosa Naudí, apta per a totes les edats, i ballada de swing amb el suport musical del discjòquei Martí Segalàs. També podeu anar-hi simplement a gaudir de la música i del particular entorn de principis del segle XX del parc del Llac.
Ho organitza: Ple de Swing.


21 h
Correfoc infantil
Recorregut: Ca n'Humet – Fontanills – Mare de Déu de Montserrat – Mestres Villà – plaça d’Ocata – Pintor Miquel Villà – Pere Grau – Dr. Agell – Sant Felip – Baixada del Port – platja d’Ocata.
Ho organitza: Colla de Diables del Masnou.


23 h
Platja d’Ocata
Castell de focs
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


23.15 h
Platja d’Ocata
Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+
A càrrec de Jordi Petit, amb l’acompanyament d’Allioli Olé.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


23.40 h
Platja d’Ocata
Nit de concerts: Versión imposible
David Moreno, acompanyat de cinc grans músics, fa un tribut a artistes de diverses èpoques i estils. Es disposa d’una plataforma accessible perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir dels concerts.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


1.30 h
Platja d’Ocata
DJ Trapella
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

 


 

DIMECRES 29 DE JUNY


9 h
Despertada de Festa Major
Es llançaran coets per despertar tot el poble des dels següents punts: plaça de Ramón y Cajal / plaça de l’Església / jardins dels Països Catalans / plaça de la República.
Ho organitza: Colla de Diables del Masnou.


11 h
Cercavila, Festa Holi i Festa de l’Escuma
A les 11 h començarà la cercavila mentre es va fent la guerra de colors (Festa Holi) seguint el següent recorregut: Martí i Pol / Josep Pujadas Truch / Romà Fabra / plaça de Marcel·lina de Monteys. Un cop a la plaça de Marcel·lina de Monteys, podreu gaudir d’una festa de l’escuma per refrescar-vos!
Ho organitza: Colla de Diables del Masnou.


11h
Església de Sant Pere
Ofici solemne de Festa Major
Amb l’actuació del Cor Scandicus. Després de la missa, a la plaça de l’Església, ball amb els gegants del Masnou.
Ho organitza: Parròquia de Sant Pere


19h
Carrer de Sant Rafael
Inauguració del guarniment del carrer de Sant Rafael
S’oferirà una copa de cava a les persones assistents.
Ho organitza: Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael,


20 h
Plaça Nova de les Dones del Tèxtil
Concert amb l’Orquestra Maravella
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.


22.30 h
Plaça Nova de les Dones del Tèxtil
Ball tirat amb l’Orquestra Maravella
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

Repicó de Festa Major

Del 30 de juny al 3 de juliol

 

DE L’1 AL 3 DE JULIOL


Happy Food Trucks
Jardins dels Països Catalans
Festival itinerant, amb música en directe i les millors propostes gastronòmiques de carrer.
Horaris: divendres 1 de juliol, de 18 h a 2h. Dissabte 2, de 12 h a 2h. Diumenge 3, de 12 h a 1 h.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou i Aupa Music.

 


 

DIJOUS 30 DE JUNY


19 h
Plaça de Ramón y Cajal
‘Històries del bosc’
De la mà de la narració de la Nona, una mica follet, Històries del bosc és un recull de contes de format proper, ple d’imaginació i sensibilitat. L’espectacle recull històries que transcorren en un mateix gran escenari, el bosc, i són protagonitzades per animalons.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

 


 

DIVENDRES 1 DE JULIOL


18 h
Plaça de Ramón y Cajal
Festa de l’Escuma
Activitat ideal per refrescar-vos amb els més petits de la família en aquests dies de tanta calor.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

 


 

DISSABTE 2 DE JULIOL


10 h
1a planta de Can Malet
Torneig Infantil d’Escacs
Torneig d’escacs per a infants i joves menors de 16 anys que tinguin coneixement del joc dels escacs. Aquesta activitat requereix inscripció. Cal contactar amb l’entitat organitzadora o a través del formulari en línia.
Ho organitza: Club Escacs Masnou.


10h
Club Nàutic del Masnou (Beach Area)
Gaudeix del Masnou des del mar
Tastets de caiac i paddle SUP amb l’objectiu de gaudir del mar del Maresme. Es faran tres torns d’una hora.
Ho organitza: Club Nàutic el Masnou.


10.30 h
Base Nàutica del Masnou
Gaudeix del Masnou des del mar
Sortides amb vela lleugera (col·lectius) amb l’objectiu de gaudir del mar del Maresme. Es faran tres torns d’una hora.
Ho organitza: Club Nàutic el Masnou.


11h
Placeta de Ca n’Humet
Camins d’Aigua
Activitat familiar en què, a través de diferents materials, podreu jugar i experimentar amb l’aigua en diferents estats. Activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 3 anys.
Ho organitza: Lleureka Projectes Educatius.


12 h
A les Seixanta Escales (av. de Joan XXIII)
Concert de les Seixanta Escales
Actuacions de diverses formacions i amb la participació de l’alumnat del taller d’ukeleles impartit al Casal de Can Malet.
Ho organitza: EMMUM.


17 h
Plaça de Miquel Martí i Pol
XXXV Trobada Gegantera del Masnou
Cercavila de gegants, gegantons i capgrossos pels carrers del poble, que seguiran el següent recorregut: plaça de Miquel Martí i Pol, Torrent de Vallmora, Roger de Flor, Sant Miquel, Tomàs Vives, Sant Rafael, Roger de Flor i final a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil.
Ho organitza: Colla de Geganters del Masnou.


20 h
Parc del Llac
Cantada d’havaneres i rom cremat
L’Associació de Veïns del Bellresguard organitza una cantada d’havaneres en què també s’oferirà rom cremat.
Ho organitza: Associació de Veïns del Bellresguard.


20 h
Plaça de l’Església
Sopar de germanor nucli antic
Porta el teu sopar i comparteix-lo amb el veïnat.
Ho organitza: Associació de Veïns del Nucli Antic.

 


 

DIUMENGE 3 DE JULIOL


9 h
Base Nàutica
28a Travessa del Port
Proves de natació de 600 metres i una de 1.200.
Ho organitza: Natació el Masnou (NEM).


9.30h
1a planta de Can Malet
Torneig de Partides Ràpides d’Escacs
Torneig festiu de partides ràpides d’escacs (3 minuts per bàndol + 2 segons addicionals per jugada).
Ho organitza: Club Escacs el Masnou.


10 h
Poliesportiu Municipal
Memorial de Bàsquet Esteve & Josepo
Ho organitza: Veterans Basket el Masnou.


10 h
Carrer de Sant Rafael
Esmorzar d’ous ferrats
Esmorzar d’ous ferrats al carrer i fins a esgotar les existències. Si el vi del porró vols tastar, amb una mà l’hauràs d’aixecar. L’esmorzar estarà amenitzat pel grup de jazz Naona Trio.
Ho organitza: Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael.


10.30 i 11.30 h
La Teatral, carrer dels Mestres Villà, 73
Música en família
Un taller per gaudir de la música en família, en què es potencia la comunicació entre la família i es treballa la descoberta del cos i la veu. Amb danses, cançons, jocs de falda i instruments musicals, us familiaritzareu amb aquest gran llenguatge: la música. Taller amb una durada de 45 minuts, a càrrec de Paula Moya. La primera sessió, a les 10.30 h, s’adreça a famílies amb infants de 0 a 3 anys. La segona sessió, a les 11.30 h, s’adreça a famílies amb infants de 3 a 5 anys. Pot venir màxim un adult per família. Cal inscripció prèvia.
Ho organitza: La Teatral.


12 h
Espai Casinet
Taller familiar al voltant de l’exposició “Ple de mar”
A càrrec de l’artista, Sergi González.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

Fem memòria?

Vídeo de la Festa Major 2021

 

Galeria d'imatges de la Festa Major 2021

IMGL0507

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30-06-2022 18:31