Mesures de foment de l'ocupació

El Servei Local d'Ocupació és un servei municipal que té com a objectiu facilitar i millorar la inserció laboral de les persones en situació d'atur i dels treballadors i treballadores que vulguin millorar la seva feina actual.

Assessorament a persones que busquen feina

Aquest servei té com a objectiu dotar d'informació, eines i recursos per a la recerca de feina els usuaris i usuàries que es troben en situació d'atur i els treballadors i treballadores que desitgen millorar la seva professionalitat i els seus perfils competencials.

El coneixement exhaustiu dels perfils professionals de cadascú permet: cobrir els llocs de treball vacants dins l'empresa d'una manera més àgil; optimitzar recursos pel que fa a metodologia, temps i proximitat al territori, i, sobretot, ajustar de manera molt eficaç el perfil personal a un lloc de treball.

La Unitat de Promoció Econòmica ofereix programes d'inserció durant els quals s'ofereix un acompanyament per a la cerca activa de feina, i tota una sèrie de recursos i eines per aconseguir l'objectiu de trobar feina.

A la Unitat de Promoció Econòmica podreu trobar una gran varietat d'ofertes de treball que, de ben segur, us interessaran. Si cerqueu un lloc de treball o voleu canviar de feina, us hi esperem.

Tauler d'ofertes de treball

Com accedir-hi? Per ampliar aquesta informació, poseu-vos en contacte amb la Unitat de Promoció Econòmica del Masnou.

Què és la XALOC? La Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació

Mitjançant tres audiovisuals es pretén que els usuaris i usuàries dels Serveis Locals d'Ocupació aprofundeixin en les possibilitats que ofereixen els 165 centres de la província de Barcelona.

Els tres audiovisuals es titulen Què són els Serveis Locals d'Ocupació?Busques feina? i Ofereixes feina? i es troben disponibles a la pàgina web d'ofertes de la XALOC i al canal de YouTube de la Diputació. El primer audiovisual, en només 4 minuts, aporta una visió general del treball que es realitza als Serveis Locals d'Ocupació. El segon, adreçat principalment a les persones en situació d'atur o que volen millorar professionalment, explica els diferents serveis presencials i virtuals als quals es pot accedir en inscriure's al Servei Local d'Ocupació més proper. Finalment, el tercer audiovisual, Ofereixes feina?, s'adreça especialment a l'empresa que necessita incorporar nous professionals o bé conèixer el mercat laboral local.

Gestió d'ofertes de treball

Amb aquest servei s'intenta obtenir una relació òptima entre el perfil de la persona treballadora que busca l'empresa i el lloc de treball que cerca la persona demandant.

Per formar part de la base de dades de la Xarxa Xaloc, cal acudir al Servei Local d'Ocupació i omplir el formulari de currículum i el full de compromís.

Si es tracta d'una empresa que vol posar una oferta de treball, pot acudir al Servei Local d'Ocupació o enviar per correu electrònic (serveiocupacio@elmasnou.cat) o fax (93 557 17 03) l'oferta de treball i el full de compromís empresa.

Club de la Feina

Espai on qualsevol persona que estigui interessada a cercar feina pot disposar de tots els mitjans per aconseguir-ho.

En aquest espai teniu al vostre abast:

  • Quatre ordinadors amb connexió a Internet
  • Un telèfon des d'on podreu fer trucades per posar-vos en contacte amb les empreses
  • Una impressora per imprimir els vostres currículums
  • Diaris per cercar feina
  • Orientació laboral i assessorament per a la cerca de feina:

                - Cerca de feina

                - Currículum

                - Cartes de presentació

                - L'entrevista

               - Procés de selecció

Autoocupació (assessorament per a la creació d'empreses)

Cada vegada són més les persones que opten per la creació de la seva pròpia empresa, ja sigui individualment o col·lectivament, com a manera de desenvolupar la seva carrera professional i crear, per tant, el seu propi lloc de treball.

Ser empresari o empresària és un ofici que cal aprendre i perfeccionar per tenir èxit. La creació d'una empresa neix d'una idea inicial, encara poc definida i poc concreta, juntament amb una primera voluntat d'establir-se per compte propi. El desenvolupament d'un pla d'empresa ajuda a concretar i madurar la idea inicial.

La Unitat de Promoció Econòmica ofereix el servei d'assessorament a persones emprenedores i els ofereix informació, eines i recursos, i les assessora i acompanya durant tot el procés de la creació de la seva empresa. Ofereix informació i assessorament personalitzat sobre formes jurídiques, normatives, temes laborals i fiscals, finançament, ajuts i subvencions…

Un cop s'ha creat l'empresa, se'n fa el seguiment fins que es consolida.

Demaneu dia i hora per a una entrevista inicial i us ajudaran a definir l'estratègia per conèixer les possibilitats d'èxit del vostre projecte.
 

Més informació:

Adreça:
Àrea de Foment/Unitat de Promoció Econòmica
Edifici Centre
Carrer d'Itàlia, 50, 1a planta
08320 El Masnou
Telèfon: 93 557 17 60
Adreça electrònica: p.economica@elmasnou.cat

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 26-08-2021 08:38