Mesures per a la dinamització turística i comercial

Eixos comercials

Des dels àmbits de Comerç i Turisme, l'objectiu és millorar la qualitat de vida de la ciutadania, dinamitzar el comerç local i potenciar la imatge del Masnou.

El comerç del Masnou compta majoritàriament amb petits i mitjans establiments especialitzats, d'un tracte acollidor i familiar. Dins del municipi es diferencien principalment les àrees comercials següents:

  • Alt Masnou: zona comercial situada al nord del municipi.
  • Zona centre: l'activitat de l'Edifici Centre, amb el mercat municipal, fa que molts comerços es concentrin en aquesta zona.
  • Baix Masnou: el passeig i alguns dels carrers més propers al mar formen la zona comercial del Masnou Mar.
  • Port esportiu: important àrea comercial especialitzada en l'àmbit de la nàutica, la gastronomia i el lleure.

www.elmasnouactiu.cat

Mercat Municipal del Masnou

(c/ d'Itàlia, 50)

El Mercat Municipal del Masnou es va inaugurar el febrer de 1995. Enguany farà, doncs, 18 anys que el mercat està en marxa oferint proximitat, qualitat, varietat i confiança.
Està situat a la planta baixa de l'Edifici Centre, al carrer Itàlia, 50, i ofereix una planta d'aparcament gratuït per a clients amb més de noranta places. Consta de dos espais diferenciats. D'una banda, el vestíbul, de 400 m2, amb sis locals comercials,floristeria, forn de pa, bar, cafeteries, quiosc i un autoservei de la cadena Charter. De l'altra, hi ha l'espai del mercat de productes frescos, de més de 500 m2, amb 26 parades de productes molt diversos, d'alimentació: peixateries, xarcuteries, aus i caça, llegums cuits, fruiteries, carnisseries, pesca salada, congelats i productes precuinats. Al mercat també hi ha una fleca pastisseria, una herboristeria, un gabinet d'estètica, una botiga de roba i una administració de loteria a la qual es pot accedir també des del vestíbul.

La majoria d'aquests comerços es troben agrupats dins l'Associació de Venedors del Mercat Municipal del Masnou, que, a través de la seva Junta, gestiona les activitats que porten a terme els paradistes.
L'Associació de Venedors, conjuntament amb l'ajuntament, va posar en marxa el febrer de 2011 la targeta client, que té un cost de 1,5 euros. La finalitat d'aquesta targeta és fidelitzar la clientela i oferir-li diferents avantatges per les seves compres.
El mercat és obert tots els matins, fins i tot dissabtes de 7.30 a 14h . Els dimarts i divendres també obre a la tarda amb un horari continu de 7.30 a 20.00h.

El locals comercials del vestíbul obren de dilluns a dissabte de 7.30 a 14h i de 17 a 20.30h.

Mercat setmanal del Masnou

La tradició del Mercat setmanal al Masnou és molt antiga i ja l'any 1930 es té constància que cada dimarts es col•locaven parades al Camí Ral, en un indret que, posteriorment, donaria lloc a la plaça del Mercat.

Actualment trobareu el Mercat setmanal tots els dimarts de 8.30 a 14 h, als carrers del voltant de la Plaça d'Espanya: Passeig de Romà Fabra, Carrer de Pujadas Truch i l'Avinguda de Pau Casals.

El Mercat setmanal compta amb més de 40 parades amb productes diversos tant de roba, parament de la llar, calçat, articles de pell, cosmètica, artesania, joieria i molts més.

 

Mercat SetmanalUs animem a visitar-lo i a gaudir d'una passejada entre les parades del nostre mercat, els marxants us ofereixen els seus millors productes amb un tracte molt proper .

Des de l'Associació de Marxants del Maresme, en Junta Directiva de 5 de febrer de 2003, es va crear la Delegació de l'Associació de Marxants del Maresme al Masnou.

Associació marxants del Maresme
Carrer Camí Ral, 495 1er. 1a.
08302 Mataró
Telf. 937.57.74.00
Fax 937.99-30-77
Adreça electrònica info@marxantsmaresme.cat
Web de l'Associació: http://www.marxantsmaresme.cat

L'Associació organitza les activitats següents: exposicions dels associats o d'interès per al sector, xerrades i cursos, taules rodones, punts de trobada dels marxants i conferències.

Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme

La Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme del Masnou va néixer i es va constituir l'abril de l'any 2000. Va ser una iniciativa comuna de les sis associacions de comerciants que en aquella època estaven en funcionament al poble, amb l'acord previ de les assemblees generals respectives, amb la finalitat de portar a terme el Pla de dinamització comercial, signat amb l'Ajuntament del Masnou i la Generalitat de Catalunya.

La Federació està formada per una Junta Directiva de vuit membres, presidida per Concepción Frau Quiles.

La Federació del Comerç és una entitat sense ànim de lucre i el seu objectiu principal és la promoció, l'ajuda, l'assessorament i la defensa del comerç, la indústria i els professionals de la nostra població.

Col·labora amb l'Ajuntament i la Generalitat, a través del Pla de dinamització comercial, en els plans i projectes de millora de serveis públics (com ara el de la senyalització comercial) per assolir una millora progressiva del municipi en general, i potenciar i millorar l'oferta als consumidors i consumidores, per a la qual cosa s'organitzen fires (com la ja popular Fira Comercial i Gastronòmica). La Federació també proposa i porta a terme ponències, xerrades, promocions i cursos per als comerços federats (com ara els d'aparadorisme, tècniques de venda, manipulació d'aliments, informàtica, etc.), amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció Econòmica. També ofereix, a tots els comerços associats que tenen un establiment dins de les zones blaves del poble, tiquets d'aparcament gratuït per a la seva clientela.

L'interès i l'objectiu final, per tant, és obtenir beneficis i millores per als comerços associats, així com per a la promoció del Masnou.

Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme
Carrer de Navarra, 53 1r
Tel.: 93 555 52 03
Fax: 93 540 39 83
Web de la Federació
Adreça electrònica

Festes, fires i altres activitats

L'Ajuntament del Masnou potencia l'organització de diverses fires al llarg de l'any, la majoria amb la col·laboració de la Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme, i altres associacions i entitats del poble.

Les festes locals per al 2014 són el 9 i el 30 de juny. Calendari de les festes laborals 2014
Les festes locals per al 2015 són el 1 i el 29 de juny. Calendari de les festes laborals 2015

Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya

Preguntes freqüents relacionades amb el comerç

On puc trobar el nou horari comercial?
Llei 8/2004, de 23 de desembre, d'horaris comercials

Quins dies és permès obrir en diumenge o festius?
Vegeu el Diari Oficial de la Generalitat per conèixer el calendari d'obertures 2013, 2014 i 2015
Vegeu el Diari Oficial de la Generalitat per conèixer el calendari d'obertures 2012

Com em puc informar sobre els comerços que hi ha al Masnou?
Trobareu la llista d'empreses i comerços a L'Actiu, la guia d'activitats del Masnou. Aquesta guia pretén donar a conèixer els establiments del municipi i es reparteix de manera gratuïta.
Si voleu sol·licitar L'Actiu, adreceu-vos a qualsevol servei municipal o bé envieu-nos un correu electrònic.

On puc informar-me si vull obrir un establiment?
El Servei d'assessorament per a la creació d'empreses és un servei que ofereix la Unitat de Promoció Econòmica amb la finalitat d'assessorar i orientar noves iniciatives empresarials. Demaneu dia i hora per fer una entrevista inicial al telèfon 93 557 17 70, i expliqueu-nos el vostre projecte.
 

Normativa i informació relacionada

Altres

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 04-09-2018 13:44