Dijous 27, tret de sortida a la Festa Major amb l'aparició d'un èsser màgic al pregó

Última revisió 28-06-2019 08:46
26/06/2019

Consulteu l'agenda del programa

La terra, el mar i el foc són els elements naturals que defineixen el tarannà i els costums de la població del Masnou. Així ho estableix la llegenda que la Comissió de Festes va triar com a fil argumental per a la Festa Major el 2015 i que, des de llavors, ha servit com a punt de partida per als pregons dramatitzats, amb escenografia i direcció de Bibiana Morales i Víctor Sancho. Als espectacles que s’han dut a terme els darrers quatre anys, cada un dels elements essencials s’ha materialitzat en la imatge d’una nimfa. El 2016 es va coronar la de l’aigua; el 2017, la de la terra, i el 2018, la del foc.

Enguany, amb la proximitat del solstici d’estiu, les nimfes es tornen a reunir, i Morales i Sancho són de nou els responsables de l’espectacle que donarà forma als prodigis d’aquesta trobada. Qui en vulgui presenciar els resultats haurà d’assistir a l’espectacle, que es durà a terme a l’escenari de la platja d’Ocata la nit del 27 de juny (a les 22.30 h). Tot i que el que hi pot succeir és encara un misteri, sí que es pot preveure que les tres nimfes, amb el poder conferit de les seves coronacions, faran aparèixer un nou element màgic que enriquirà la Festa Major i la vida social del municipi.

Abans de l’actuació de les tres nimfes al pregó, el mateix dijous 27 de juny, a les 22 h, des de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil sortirà la cercavila dels tres elements. Els seguicis que acompanyen les tres nimfes en la seva arribada a la vila per protagonitzar un fenomen prodigiós recorreran els carrers per animar a la participació. També previ al pregó, tindrà lloc un sopar de germanor a la mateixa platja.

D’altres activitats d’aquesta primera jornada seran: la inauguració del carrer engalanat de Sant Rafael i les actuacions dels Marxosos d’Ocata, al Casal d’Avis d’Ocata, i del Cor Scandicus, als Jardins de Can Malet. A més, la Casa de Cultura acollirà, durant la Festa Major, una exposició sobre la llegenda de les nimfes i el pregó. 

Al butlletí 'El Masnou Viu' especial de Festa Major hi podreu trobar la llegenda de les tres nimfes (pàgina 6) així com l'entrevista a Ramón de los Heros, dissenyador de l'èsser màgic que apareixerà durant aquesta celebració (pàgines 8-9). 

Amb la coronació de la nimfa del foc, l'any passat, es va tancar el cicle dels tres elements.
Amb la coronació de la nimfa del foc, l'any passat, es va tancar el cicle dels tres elements.