Dissabte 29, dia gran de la Festa Major

Última revisió 30-06-2019 10:29
29/06/2019

El dissabte arriba la jornada amb més activitat de la Festa Major 2019, amb prop d’una trentena d’actes per a tots els gustos.

Enllaç: Galeria d'imatges de la Festa Major 2019

Festa Major 2019

Sens dubte, entre els protagonistes del dissabte de Festa Major s’hi compten els gegants del Masnou, en Pere i l’Eulàlia, que enguany compleixen 80 anys. Dissabte és el dia per celebrar-ho com cal, a la XXXIII Trobada de Gegants, en la que hi participen diverses colles d’arreu de Catalunya, acompanyades per escoles i els capgrossos del Masnou. També és el dia d’honrar el patró masnoví, sant Pere, a la missa solemne concelebrada a l’església que duu el seu nom.

Hi ha qui gaudeix del dissabte de Festa Major amb àpats col·lectius, com els veïns i veïnes del carrer de Sant Rafael, que ofereixen esmorzar i beguda amb porró, i els de l’Associació de Veïns del Casc Antic, que comparteixen pa amb vi i sucre a la plaça de l’Església. Per dinar, el carrer de Sant Domènec és l’indret escollit pel Club Excursionista. Al carrer de Pere Grau, l’Hotel Torino ofereix un tast de fideuà. Al nucli antic hi ha previst un sopar de germanor.

Ja acostant-se al migdia, la festa familiar “Terra, mar i foc” posa a l’abast de qui s’hi acosti jocs i piscina per a nens i nenes fins als sis anys. També es pot optar per gaudir de la música en família de la Teatral, o del gran joc “El Masnou, terra de mar”, que planteja enigmes i proves que s’han de resoldre amb les pistes escampades per tota la població. A més, i entre moltes altres propostes, les famílies podran gaudir de l’espectacle Tubs del món, a les Happy Food Trucks.

Quan caigui la nit, arriba el correfoc adult, que omplirà de foc diversos carrers de la ciutat. És també el moment de la Salada, la nit de concerts a la platja d’Ocata. Hi haurà diversió, ball i música de molta qualitat amb les propostes de DJ Surda, Adala & The Same Song Band, New York Ska-Jazz Ensemble, Juantxo Skalari & The Rude Band i Sample Corp. Més enllà de la Salada, la programació del dissabte està farcida de moltes altres propostes musicals: l’Orquestra Maravella, la Ballada de Swing, els concerts d’Albert Lax i de la Happy Food Trucks Band, la cantada d’havaneres...

Els concursos tenen també en aquesta jornada un paper destacable. Té lloc la desfilada de gossos amb la primera edició del Concurs Ple de Peluts; la VII Baixada d’Andròmines, amb vehicles sense motor construïts pels participants que baixaran per l’avinguda de Pau Casals, i el de tast de picant a les Happy Food Trucks.

Qui vulgui esport, dissabte pot optar per diverses propostes: Billar a Tres Bandes, un bon partit de tenis amb Jordi Arrese i Marc Gorriz. I durant tota la jornada, els partits del III Campionat Nacional de Bàsquet Unificat, que organitzen Special Olympics i la Fundació Ricky Rubio. Un total de 10 equips provinents de diversos indrets d’Espanya es disputaran el torneig al Complex Esportiu, després que Ricky Rubio participés de la inauguració d'aquest esdeveniment divendres a la tarda. Són uns grans equips formats per persones amb i sense discapacitat intel·lectual. Esport i integració en un campionat que s’allargarà fins a les semifinals i la final de diumenge.

 

 

Focs a la platja d'Ocata. Nit del divendres 28 de juny.
Focs a la platja d'Ocata. Nit del divendres 28 de juny.