Incident amb un porc senglar al Masnou

Última revisió 21-05-2020 09:02
20/05/2020

El vespre d’aquest dimarts, 19 de maig, a la zona del Bellresguard, un porc senglar va sobresaltar una persona per treure-li la bossa que duia amb menjar, sense causar-li lesions, a banda de l'ensurt. Protecció Civil va poder reconduir l'animal fins al parc del Llac, on aquest matí se li ha subministrat una anestèsia i posteriorment una injecció letal per part d’agents rurals, d’acord amb els seus protocols.

Els porcs senglars s'acosten cada vegada més als nuclis urbans i l’increment de la seva presència darrerament es deu al confinament pel coronavirus, a causa de la poca gent als carrers. En concret, al Masnou se n’han detectat en diverses ocasions, sobretot a la zona on ahir es va produir l’ensurt, si bé no es descarta que es podria tractar del mateix animal.

S’ha sacrificat l’animal per prescripcions tècniques

Els Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat no donen permisos per canviar d'ubicació el senglar i només n’autoritzen el sacrifici. El motiu és que els porcs senglars com aquest no es poden traslladar, perquè són animals habituats als nuclis urbans, que s'han acostumat a les persones i no els tenen por. Tampoc no hi ha nuclis zoològics on es puguin dur els senglars i el trasllat a santuaris d'animals no es pot fer amb garanties sanitàries, ja que actualment hi ha un brot de pesta porcina africana.

Recomanacions per a la ciutadania

  • No us apropeu ni alimenteu els porcs senglars, no oblideu que són animals salvatges. 
  • Si us en trobeu algun, feu soroll i moveu els braços per espantar-los, sense apropar-vos-hi.
  • Llenceu les bosses de deixalles als contenidors correctament i tanqueu-los sempre.
  • No alimenteu les colònies de gats, on ja s’hi ha fet un tractament preventiu. Els senglars se senten atrets pel menjar.
  • Si teniu jardí, assegureu-vos que no és de fàcil accés per aquests animals.
  • Conduïu amb precaució per evitar l'atropellament d'animals.
  • Si localitzeu un porc senglar, truqueu a la Policia Local. 

 

 

 

Els porcs senglars s'acosten cada vegada més als nuclis urbans i l'increment de la seva presència darrerament es deu al confinament.
Els porcs senglars s'acosten cada vegada més als nuclis urbans i l'increment de la seva presència darrerament es deu al confinament.