La preinscripció escolar comença dimecres vinent

Última revisió 11-05-2020 08:52
08/05/2020

Dimecres vinent, 13 de maig, començarà la preinscripció escolar per al curs vinent per a l’alumnat dels cicles d’infantil, primària i ESO. Les sol·licituds es podran fer fins al dia 22, per via telemàtica a través del portal preinscripcio.gencat.cat per evitar desplaçaments als centres. Entre els dies 19 i 22 es farà la preinscripció presencial només per a aquelles persones que no la puguin fer en línia. L'Ajuntament està treballant en tasques de desinfecció i condicionament de les escoles perquè les preinscripcions presencials es puguin fer amb totes les garanties.

Les preinscripcions dels cicles d’infantil, primària i ESO precediran les dels ensenyaments postobligatoris. Del 27 de maig al 3 de juny, es faran les de batxillerat; del 2 al 8 de juny, les dels cicles de grau mitjà; i del 10 al 17 de juny, les dels cicles de grau superior.

Pel que fa a preinscripció i matrícula de les escoles bressol, la presentació de sol·licituds també serà del 13 al 22 de maig, i s’hauran d’enviar per correu electrònic a educacio@elmasnou.cat. També s'oferirà un període presencial amb cita prèvia. Els propers dies es publicarà tota la informació relacionada amb el procés d’admissió a les dues escoles bressol del municipi.

Preinscripcions en línia

Es faran a través del portal preinscripcio.gencat.cat i no caldrà presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre. La documentació s’enviarà escanejada o fotografiada, mitjançant un correu electrònic, al centre on s'hagi demanat en primera opció.

Preinscripcions presencials

Es faran entre els dies 19 i 22, sempre amb cita prèvia i només per a aquelles persones que no puguin fer-la de forma telemàtica.

Pel que fa a la petició de cita prèvia, serà accessible des dels webs de cadascun dels centres i des del web del Departament d’Educació, durant les 24 h del dia, a partir del dia 13. Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats.

Recomanacions a l’hora d’anar al centre:

• Hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona).

• Haureu de portar la documentació per poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas d’emplenar-la al centre, es recomana portar bolígraf propi.

• Porteu mascareta i guants.

• No hi acudiu si formeu part dels grups d'especial vulnerabilitat, si esteu en període de confinament o si presenteu símptomes. En aquest cas, es pot autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Documentació necessària per fer la preinscripció

• Llibre de família

• DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor legal)

• DNI de l'alumne/a

En el cas de la inscripció telemàtica, s’ha adjuntar escanejada i, en el cas de la inscripció presencial, es portaran els documents originals fotocopiats.

Barem en els criteris de prioritat

En tots els ensenyaments obligatoris i el batxillerat, per a l'ordenació de les sol·licituds s’apliquen uns criteris generals de prioritat. Si voleu ampliar la informació, la trobareu aquí

Període previst de matriculacions

• Infantil (2n cicle), primària i ESO: del 13 al 17 de juliol

• Primer cicle d'infantil: del 17 al 23 de juny

• Batxillerat: del 8 al 14 de juliol

• FP, arts plàstiques i disseny (graus mitjà i superior): de l’1 al 7 setembre

Sense portes obertes

A causa del tancament de centres per la COVID-19, enguany molts centres educatius no han estat a temps d'oferir la jornada de portes obertes. Atès que només podran obrir per als tràmits administratius de preinscripció, no serà possible realitzar visites als centres. La informació del centre i el seu projecte educatiu es podrà consultar a la pàgina web de cada un i a la Guia educativa del Masnou 2020-2021.

Les sol·licituds es podran fer fins al dia 22, per via telemàtica a través del portal preinscripcio.gencat.cat.
Les sol·licituds es podran fer fins al dia 22, per via telemàtica a través del portal preinscripcio.gencat.cat.