L'Ajuntament i la Generalitat estudien mesures per millorar la mobilitat

Última revisió 13-02-2020 08:19
12/02/2020

L’alcalde Oliveras i el regidor Alfaro es reuneixen amb David Saldoni, director general de Transport i Mobilitat

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el regidor de Mobilitat i Via Pública, Albert Alfaro, es van reunir ahir amb David Saldoni, director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. També van assistir-hi l’alcalde d’Alella, Marc Almendro, i el subdirector d’aquest ens de la Generalitat, Benjamín Cubillo.

La reunió va servir per sol·licitar millores en el transport públic i la mobilitat. El gruix de les peticions masnovines s’ha centrat en la millora de les connexions en autobús. La més rellevant, la creació d’una nova línia que uneixi el Masnou, Alella, l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i el centre de Badalona. A banda, es va aprofitar la reunió per sol·licitar també l’estudi d’un servei d’autobús exprés entre el Cul d’Ocata i Barcelona, amb parades a les estacions de tren d’Ocata i el Masnou, així com augmentar la freqüència de pas dels autobusos de la línia C8, que va de Teià a Barcelona amb parades al Masnou i a través de l’autopista C-31. A més, i en referència a aquesta via ràpida, l’alcalde Oliveras va plantejar la creació d’una nova sortida i entrada a l’entorn del límit entre els municipis del Masnou i Teià per millorar la mobilitat interna de tots dos pobles.

Saldoni va prendre nota de les peticions i propostes i va respondre que la Direcció General de Transports i Mobilitat n'estudiarà la viabilitat i les millores que poden suposar en la mobilitat. La reunió es va celebrar després que l’Ajuntament del Masnou reclamés solucions a la Generalitat de Catalunya per garantir la mobilitat de la ciutadania davant les restriccions en la circulació de trens que va causar el temporal Glòria. Durant aquest episodi amb problemes excepcionals en la mobilitat, l’alcalde Jaume Oliveras va estar en contacte permanent amb responsables de la Generalitat. També va adreçar una carta a Saldoni en què li recordava que la xarxa de tren de Rodalies “ja és de per si insuficient” i es veu “greument perjudicada” durant aquesta mena de fenòmens meteorològics.

Parada d'autobús situada davant l'estació d'Ocata.
Parada d'autobús situada davant l'estació d'Ocata.