L'Espai Escènic estrena any amb una programació tan polifacètica com l'enyorat dramaturg que li dona nom

Última revisió 17-01-2020 12:08
13/01/2020

La temporada s'enceta aquest divendres, 17 de gener, amb la presentació de la foto vídeo novel·la Plaça d’Ocata, dirigida per Joan Casellas i Victòria Pujadas, i Erik Skoogh com a operador de càmera i muntatge.

Els dies 18 i 19 el col·lectiu d’artistes de circ residents al Masnou (LACAM) tornen a l’Espai Escènic amb la seva proposta anual. Serà el dissabte 18, a les 21 h, i el diumenge 19, a les 18 h.

El Ple del 30 d’octubre de 2019 va aprovar el nou nom de l’Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet en reconeixement a la trajectòria professional de l’enyorat mestre, pintor, escenògraf i director d’escena, mort l’agost de 2018. Per tant, aquest gener, el teatre municipal estrena any i nom amb un conjunt de propostes que volen ser reflex de la seva polifacètica activitat. Entre les propostes més destacades es troba Abans que es faci fosc, un muntatge amb què va rebre una gran acollida per part de públic i crítica. Es tracta de la història d’una astrònoma que ha d’enfrontar-se a un moment vital complicat, ja que li diagnostiquen una seriosa malaltia ocular. Serà el 28 de març.

Una altra actuació destacada és la programada per al 8 de març, amb l’Ashland University Jazz Orchestra. La formació recala al Masnou en el marc de la seva visita per Europa, amb un repertori en què repassa alguns clàssics del jazz i de les big bands. També en l’apartat musical hi ha el Brossa Quartet de Corda, que homenatjarà els brigadistes internacionals, el 21 de març.

Els espectacles inclosos en el programa de teatre familiar tenen com a característica comuna que volen trencar estereotips heretats al llarg del temps, com es fa a la versió en musical de La Ventafocs (el 16 de febrer), o a Ai, rateta, rateta (7 de març). La companyia La Tal continuarà sorprenent i trencant esquemes amb la seva potència evocadora a Italino Grand Hotel (1 de març).

Dintre de la programació local, Fet al Masnou, el col·lectiu d’artistes LACAM torna a portar el Circ d’Hivern. En aquesta ocasió, presenten Joc, en què oferiran alguns dels sorprenents números de circ contemporani que porten per gira a places i escenaris de tot el món. Serà el cap de setmana del 18 i 19 de gener. D'altra banda, la Companyia La Follia, de La Tal, presenta La llegenda de l’oceà el cap de setmana del 22 i 23 de febrer, que combina el poder evocador de la música i el del mar.

L’Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet també acollirà el 17 de gener la presentació de la foto vídeo novel·la Plaça d’Ocata, dirigida per Joan Casellas i Victòria Pujadas, i Erik Skoogh com a operador de càmera i muntatge.

Míriam Iscla porta al teatre municipal la seva aclamada reflexió sobre els canvis vitals     
Míriam Iscla porta al teatre municipal la seva aclamada reflexió sobre els canvis vitals