Sant Joan enceta l'estiu al Masnou

Última revisió 25-06-2019 14:54
25/06/2019

El diumenge 23 de juny la Flama del Canigó va arribar al municipi des del cor dels Pirineus de mans d'atletes voluntaris i, als jardins de Can Malet, hi va tenir lloc una breu recepció per part de l'alcalde, Jaume Oliveras, i d'altres regidors i regidores. Tot seguit, la comitiva, acompanyada per masnovins i masnovines, va iniciar una cercavila fins a dues de les revetlles que se celebraven al municipi (a l’antiga esplanada de la caserna de la Guàrdia Civil i al Masnou Alt) per encendre-hi les fogueres.

La platja va ser el lloc preferit per molta gent per celebrar-hi la revetlla de Sant Joan, però també van ser diverses les associacions i els col·lectius que van celebrar la revetlla en diferents punts del municipi.

Gairebé 5.000 kg de residus l’endemà 

El servei de neteja de les platges de municipi va recollir 4.980 kg de residus l’endemà de la revetlla, que es van portar a la planta incineradora de Mataró del Consorci per al tractament de residus sòlids urbans del Maresme. Un total de 15 operaris van participar en la recollida de residus i el buidatge de les papereres des de les 6 fins a les 11 h del matí, amb el suport d’un vehicle pick-up, un vehicle caixa oberta i un camió recol·lector de 16 metres cúbics.

La Festa Major de Sant Pere, a punt

La Festa Major Terra, Mar i Foc 2019 se celebrarà del 27 al 30 de juny. Enguany, seguint la proposta de la Comissió de Festes, se segueix amb el lema "Terra, mar i foc", amb el qual es reivindica, des de l'any 2015, la importància dels elements essencials per a la construcció del tarannà dels masnovins i masnovines i de la vida diària a la vila. Els tres elements es vinculen amb la llegenda de les tres nimfes i, aquest any, s’incorporarà un nou ésser màgic a la celebració. A partir d'aquest fil argumental, la Comissió de Festes i l'Ajuntament han dissenyat un programa de festes ple de propostes per a totes les edats i per a tots els gustos.

Una de les fogueres cremant per Sant Joan
Una de les fogueres cremant per Sant Joan