S'urbanitza el carrer d'Abat Escarré

Última revisió 14-08-2019 14:42
13/08/2019

Es satisfà així una reivindicació històrica del veïnat d’una via molt utilitzada per accedir al Camp Municipal d’Esports d’Ocata i a l’Escola Marinada

L’Ajuntament està enllestint aquests dies la urbanització del carrer de l'Abat Escarré, seguint el projecte aprovat al Ple municipal del 20 de desembre del 2018, proposat per l’Equip de Govern d’aleshores i amb el suport de tres grups de l’oposició (CUP, PSC i PP). Aquesta actuació dona resposta a una reivindicació històrica del veïnat, dels usuaris i usuàries del Camp Municipal d’Esports d’Ocata i de la comunitat educativa de l’Escola Marinada.

I és que és un carrer força transitat, tant per vehicles com per vianants, per accedir a aquests equipaments. Fins ara, era un carrer de sorra, sense asfaltar, i sense vorera al cantó de mar de la via. Tenia, a més, deficiències al clavegueram.

Així, amb la urbanització, s’ha asfaltat la calçada, per acabar amb les molèsties causades pel fang i la pols, i s’ha construït una nova vorera al cantó on no n’hi havia. Això, juntament amb la creació de dos nous passos de vianants, millorarà notablement la seguretat viària, així com l’accessibilitat. Els passos inclouen rampes per a persones amb mobilitat reduïda i amb panots dissenyats com a encaminaments per a les que tenen deficiències en la visió.  

S'hi ha creat l'espai per a 26 places d'aparcament, adjacents a la nova vorera. Al partir del setembre, cinc d'aquestes places seran de la modalitat coneguda com a “petó i adéu”, pensades perquè les famílies de l’Escola Marinada puguin deixar i recollir els nens i nenes de l’escola amb seguretat i sense entorpir el trànsit. Aquesta modalitat, però, només serà vigent al voltant de les hores d'entrada i sortida de l'escola.

D'altra banda, s’han fet millores al clavegueram, amb la construcció d’una nova xarxa de recollida d’aigües pluvials i dos nous pous. A més, la nova vorera compta amb escocells on es plantaran arbres (de l’espècie Sophora japonica) durant els propers mesos, quan el clima n'afavoreixi l’arrelament. També s’hi ha fet la previsió de xarxa per instal·lar-hi en el futur nous fanals.