Xerrada sobre comunitats autofinançades

Les comunitats autofinançades (CAF) són grups de 10 a 30 persones que progressen juntes, es reuneixen periòdicament per estalviar en comú, prendre crèdits del fons compartit per resoldre necessitats i ajudar-se mútuament.

L'Associació de les Comunitats Autofinançades (ACAF) és una entitat sense ànim de lucre fundada el 2004 amb l'objectiu de lluitar contra l'exclusió financera i social. L'ACAF promou la creació i la difusió de les comunitats autofinançades (CAF), una adaptació al context europeu dels bancs comunals veneçolans introduïda per l'emprenedor social Jean Claude Rodríguez-Ferrera. Les CAF suposen una solució innovadora i sostenible, ja que, a diferència dels models clàssics de microcrèdits, el fons es crea a partir de les aportacions dels socis, i la CAF consolida i amplia els seus vincles socials. En aquest sentit, les CAF han permès demostrar que les persones amb escassos recursos econòmics són autofinançables i poden progressar per si mateixes en comunitat, sense ajut extern. L'ACAF ha promogut la creació de CAF a tot el món, un model que s'ha anat estenent en diferents països com Veneçuela, Haití, Indonèsia, Senegal, Angola, Portugal, Hongria, Bèlgica, Itàlia o Holanda, per citar-ne alguns. Durant els seus dotze anys de funcionament, l'ACAF ha centrat la seva estratègia a desenvolupar una metodologia senzilla i assequible amb el propòsit d'eixamplar l'horitzó dels beneficiaris. És en aquest sentit que un important procés de digitalització ha permès el llançament, el 2013, de la plataforma Winkomun com a aposta d'obertura i de transparència interna, d'una banda, i d'interconnexió de les CAF d'arreu, de l'altra. L'ACAF ha estat premiada amb guardons com el Premi Mercè Conesa 2008, a la millor iniciativa solidària concedit per El Periódico (dins el marc del Premi al Català de l'Any) o el premi de l'European Microfinance Network a la millor pràctica en microfinances a Europa el 2009. Finalment, el model de les CAF és citat com a exemple d'innovació social per la Comissió Europea.

26/11/2018
Hora inici 18:30
Edifici Centre, sala polivalent (1a planta)
Gratuït
Durada : 1 horaLes CAF (Comunitats Autofinançades) són grups de 10 a 30 persones que progressen juntes, reunint-se periòdicament per estalviar en comú, prendre
Ho organitza : ACAF i Ajuntament del Masnou
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08-11-2018 09:13