Anna Sallés serà la responsable de la conferència institucional per celebrar la Diada

Última revisió 06-09-2018 08:18
05/09/2018

La historiadora Anna Sallés serà l'encarregada, el dilluns 10 de setembre, de pronunciar la conferència institucional amb què l'Ajuntament inicia la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. La xerrada, que serà presentada per l'alcalde, Jaume Oliveras, portarà per títol "És possible el pacte?". Tindrà lloc a la sala de plens de l'Ajuntament, a les 19.30 h.

Per al dimarts 11 de setembre (11.30 h), com és habitual, hi ha prevista l'ofrena floral de les entitats de la vila al monòlit de la plaça de l'Onze de Setembre. Allà també es llegirà el manifest. L’acte serà conduït per Gemma Mercader i comptarà amb actuacions dels trabucaires d’Ocata, la colla bastonera Ple de Cops i la Coral Xabec. 

Amb motiu de la Diada, l’Ajuntament ha editat un punt de llibre, que es pot trobar en diferents dependències municipals, i l'alcalde ha publicat un ban sobre la celebració que es pot llegir clicant aquí.

A més, el 10 de setembre al matí, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, juntament amb representants dels municipis d’Alella i Teià, donarà la benvinguda oficial als participants a la iniciativa de Foreign Friends of Catalonia, una plataforma ciutadana que aplega persones d’altres països favorables al dret a l'autodeterminació del poble català. Segons aquesta organització, es preveu la rebuda a l’Ajuntament de gairebé una desena de famílies de diferents nacionalitats (escocesa, holandesa i austríaca) que s’allotjaran en cases particulars de famílies d’aquests tres municipis maresmencs que, voluntàriament, les acolliran per celebrar plegades la Diada. 

Cartell de la Diada d'enguany
Cartell de la Diada d'enguany