Avui és nit de revetlla i el Masnou donarà pas al dia de Sant Pere amb el castell de focs

Última revisió 26-07-2018 14:07
28/06/2018

El foc guspirejarà i espetegarà més que mai durant aquesta edició de la Festa Major i portarà la seva llum fins a la platja durant la revetlla de Sant Pere amb el castell de focs, una de les cites més multitudinàries de la celebració.

A partir de les 21 h, la trobada serà vora el mar, a la platja d'Ocata, on sonaran les havaneres de la formació local Borinquen i s'oferirà rom cremat a càrrec de l'entitat Sons. Dues hores més tard, el cel de la platja del Masnou es tornarà a il·luminar, com ho fa any rere any, amb l'espectacle pirotècnic per excel·lència, el castell de focs, a càrrec de la Pirotècnia García, la mateixa companyia que el va fer l'any passat i també l'encarregada de l'espectacle de la Companyia del Foc del Festival Ple de Riure. Un cop acabin els focs, qui tingui ganes de moure el cos podrà fer-ho amb el concert del grup La Loca Histeria —formació guanyadora dels Premis de l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) 2015 al millor grup de versions—, que no és el primer cop que visita el municipi per portar-hi el ritme, l'humor i la diversió reinterpretant els èxits més trencapistes de tots els temps. Les caracteritzacions i la teatralització de cada component conformen un espectacle circense per ballar en una festa de música disco, pop i rock que també rememorarà una col·lecció d'inoblidables himnes de la infància i pubertat durant les més de dues hores que durarà a dalt de l'escenari. El discjòquei del Masnou PD Busquets tancarà la nit del dijous amb una sessió musical.

Abans que no caigui el sol, es podran fer altres activitats, entre les quals destaca la subhasta cantada de peix, una de les formes de comerç tradicional que més ha perdurat en la vida econòmica catalana i que encara mantenen els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar, que venen diàriament el que pesquen cada matí a la llotja de Montgat. Com cada any per aquestes dates, es traslladaran a la vila perquè els masnovins i masnovines puguin comprar el millor peix de la costa del Maresme més prop a casa.

També hi haurà d'altres propostes, com el correfoc juvenil, l'actuació dels Salerosos de Can Mandri o la partida de bitlles catalanes del carrer de Sant Rafael.

La Festa Major Terra, Mar i Foc 2018 se celebra entre el 27 de juny i l'1 de juliol. Tota la informació referent a la Festa Major es completarà i s'actualitzarà a la pàgina web municipal, així com a la pàgina de Facebook i al perfil de Twitter.