Campanyes informatives i de conscienciació amb motiu del Dia Mundial sense Tabac

Última revisió 24-07-2018 17:42
30/05/2018

El 31 de maig és el Dia Mundial sense Tabac. Aprofitant aquesta data, l’Ajuntament del Masnou duu a terme aquests dies accions informatives i de conscienciació sobre els efectes negatius en la salut que provoca el tabaquisme.

Coincideix alhora amb la Setmana sense Fum, que aquest any té lloc del 25 al 31 de maig amb lema “Viu a sac, sense tabac!”. És una iniciativa que aplega tota mena d’accions a tot Catalunya, impulsada per administracions i entitats, i a la qual s’ha adherit l’Ajuntament del Masnou.

Per tot plegat, i amb la intenció de reduir el tabaquisme entre la ciutadania masnovina, el consistori ha difós material informatiu i de conscienciació, com guies d’ajuda per deixar de fumar, publicacions per a pares i mares que fumen, i tríptics i adhesius. S’han repartit als centres educatius de la vila i edificis municipals. En paral·lel, també l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Masnou ha dut a terme accions de sensibilització per prevenir el tabaquisme i ajudar les persones que volen deixar de fumar.

Entorn sense fum
Al Masnou, la Setmana sense Fum i el Dia Mundial sense Tabac coincideixen amb la posada en marxa del projecte “Entorn sense Fum”, una iniciativa que vol implicar la ciutadania –especialment la comunitat educativa, els clubs esportius i les persones fumadores en la prevenció del tabaquisme entre infants i joves. L’Ajuntament ja està immers en el procés de presentar-lo als agents implicats i demanar-los que s’hi adhereixin.

Una de les accions més visibles del projecte serà la instal·lació de rètols en espais descoberts per identificar-los com a “entorns sense fum”, si així ho decideixen els agents implicats. Amb aquests cartells, es vol prohibir o desaconsellar que es fumi tabac o cigarretes electròniques en espais freqüentats per infants i joves. Es col·locaran, doncs, a l'exterior d'indrets com ara centres educatius, instal·lacions esportives, equipaments municipals, biblioteques, llocs de lleure...