Cap de setmana d'esport, cultura i patrimoni

Última revisió 24-07-2018 17:46
23/07/2018

El Masnou ha viscut un altre cap de semana intens pel que fa a l’àmplia oferta d’activitats que s’hi podien fer més enllà de l’exitós Ple de Riure, el Festival de Teatre Còmic de la vila.

Per exemple, un bon nombre de persones van gaudir de l’activitat “Tasta el Masnou”, que s’organitza periòdicament. En aquesta ocasió, els participants van gaudir de vianda freda de porc de Can Rac maridada amb vi de la DO Alella i vermut CISA.  Abans, s’havia celebrat l’itinerari “El Masnou, terra de mar”, que proposa una passejada pels carrers, edificis i racons més emblemàtics de la vila.

També va obrir-se al públic l’expoisició “Anem a la platja!”, de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Es pot visitar fins al 9 de setembre a la Casa de Cultura. La mostra aplega imatges històriques sobre la relació cada cop més estreta entre la ciutadania i les platges com a recursos de lleure molt preuats però que alhora són espais naturals molt fràgils. S’hi poden trobar tres imatges procedents de l’Arxiu Municipal del Masnou fetes entre el 1920 i el 1930.

Pel que fa a l’esport, el Club Nàutic el Masnou va acollir el II Aquatló Infantil, prova inclosa al Circuit Trikids Maresme. Van participar-hi un bon nombre d’infants que van completar  diverses proves esportives, incloent-hi trams nedant i corrent, amb distàncies diferents segons els grups d’edat. Són dies intensos en aquest club esportiu, ja que la setmana passada va celebrar la seva “festa socioesportiva més emblemàtica”, segons la mateixa entitat. Van participar-hi més d’un centenar de socis i sòcies, regatistes i autoritats.

A més de ser una nit per compartir sopar i celebracions entre els membres del club, la Nit de la Vela serveix també per fer reconeixements públics als i les regatistes més destacats de la temporada i que situen el Club Nàutic el Masnou a la primera línia dels àmbits català, estatal i internacional.

Entre altres reconeixements, es va distingir Nora Garcia De la Casa com a la millor esportista de la temporada 2017/2018. També van rebre els seus premis els tres primers classificats del I Desafiament Làser Bahia.

Exposició 'Anem a la platja'.
Exposició 'Anem a la platja'.