Cloenda de la cooperativa El 5è Pot, de l'Escola Ocata, participant en el programa Cultura Emprenedora a l'Escola

Última revisió 24-07-2018 17:42
15/05/2018

Durant aquest curs escolar, l'alumnat de 5è de primària de l'Escola Ocata, guiat i orientat pel director i la tutora, ha creat, des de l'inici fins al final, la cooperativa El 5è Pot. La cloenda d'aquest projecte del programa “Cultura emprenedora a l'escola”, de la Diputació de Barcelona, que ha dut a terme el centre educatiu masnoví amb la col·laboració de l'Ajuntament del Masnou, va tenir lloc el 14 de maig. Durant l'acte, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Folch, van lliurar els diplomes acreditatius als alumnes participants.

L'alumnat de 5è curs de l'Escola Ocata participa, des de l'any 2014, en el projecte formatiu "Cultura emprenedora a l'escola”. Enguany, la cooperativa de l'Escola Ocata ha tingut el nom d'El 5è Pot i s'ha dedicat a conèixer i treballar objectes amb ciment. La producció ha consistit en la realització de pots de tota mida, penja-robes, topalls de porta i un llarg etcètera d'objectes realitzats amb motlle, artesanals, personalitzats i únics.

El projecte de la cooperativa d'enguany va culminar amb la venda dels productes fabricats a la darrera edició de la Fira Comercial i Gastronòmica (celebrada el primer cap de setmana de maig). Un percentatge dels beneficis aconseguits per la venda d'aquests productes serà lliurat a l'ONG Metges sense Fronteres. 

Al llarg del curs escolar, el projecte s'ha basat en un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d'una cooperativa de fabricació de productes artesans i, també, la venda d'aquests productes. Una altra escola del municipi amb dues línies ja ha traslladat a l'Ajuntament la seva voluntat de participar en aquest projecte el proper curs.