Comença la Festa Major de Sant Pere 2018!

Última revisió 25-07-2018 09:00
27/06/2018

Aquest 2018 es tancarà el cicle de la llegenda de les tres nimfes que porten la Festa Major al Masnou dedicant la celebració al foc i coronant la nimfa que honora aquest element durant el pregó, el 27 de juny. L’inici simbòlic de la celebració donarà el tret de sortida a totes les activitats d’aquest esdeveniment popular després que tres cercaviles encapçalades per les àmfores en què es dipositen els tres elements màgics arribin a la platja d’Ocata, escenari del pregó. A les 23 h, tindrà lloc l’espectacle musical de coronació de la nimfa del foc, dirigit novament per Bibiana Morales i Víctor Sancho, en què participaran les tres nimfes i diferents personatges que escenificaran la llegenda dels elements identitaris de la festa.

Mentre s’espera la rebuda de les nimfes, per escalfar l’ambient, a la platja, a partir de les 21 h, tindrà lloc un sopar de germanor, i a les 22 h, sortiran de diferents indrets de la vila les cercaviles que portaran les àmfores dels tres elements a l’escenari del pregó a la platja. Les cercaviles comptaran amb la participació dels Timbals de la Marina (Escola Marinada), Ocatrons (Escola Ocata), SaFa Drummers (Escola Sagrada Família), La Colla de l’Orfeu (Escola Lluís Millet), FerGu Sons (Escola Ferrer i Guàrdia), i els Tabalers de la Colla de Diables i les entitats Luz del Alba i Country Ocata.

Altres propostes de la jornada d’inauguració

La jornada del 27 de juny ofereix altres motius per sortir al carrer a celebrar el primer dia de Sant Pere 2018: la inauguració del carrer engalanat de Sant Rafael (amb una partida de bitlles catalanes per als infants), el taller de bombolles de sabó i les actuacions musicals dels Marxosos d’Ocata, Suspicious Band i el Cor Scandicus. Podeu veure el programa sencer si cliqueu aquí.

El caràcter llegendari de la celebració

La llegenda de les tres nimfes (cadascuna representant un dels elements de terra, mar i foc) es va crear l’any 2015 com un fil argumental per ajudar la població a descobrir els petits elements màgics que conformen la vida i la celebració conjunta. Així, la Festa Major 2015 va tenir com a protagonistes aquests tres elements, precedint la del 2016, que es va centrar en l’aigua, i la del 2017, que va ser protagonitzada per la terra.

La col·laboració de la Colla de Diables i els tabalers dels Diables és indispensable durant el pregó i durant aquests dies de gresca i disbauxa. El president de la Colla de Diables i membre de la Comissió de Festes, Joan Bertran, és una de les ànimes d’aquesta llegenda, que ha donat el significat màgic a la Festa Major de Sant Pere des de fa tres anys. La idea va sorgir quan l’Ajuntament va crear el lema “El Masnou, terra de mar” i va demanar propostes a la Comissió de Festes per aplicar el lema a la festa patronal. Tal com va explicar Bertran, “és una llegenda màgica, no és una història que sigui certa, però sí que podria ser” i “vam buscar que hi fossin representades les diferents parts del poble”. La llegenda explica que els tres elements que defineixen el tarannà del Masnou, l’aigua, la terra i el foc, necessaris per crear la matèria i la vida, es recollien en àmfores de tres punts distants de la vila. Un cop l’any, aquests tres elements es reunien al voltant d’una pedra màgica negra, a Cal Ros de les Cabres, i allà es combinaven i es feien bullir amb altres herbes de la zona amb propietats especials. Del preparat, la nit més màgica de l’any, apareixien tres nimfes que responien a cada un dels elements i que repartien la seva màgia entre aquells que les envoltaven fins que sortís el sol.

La Festa Major Terra, Mar i Foc 2018 se celebrarà entre el 27 de juny i l'1 de juliol. Tota la informació referent a la Festa Major es completarà i s'actualitzarà a la pàgina web municipal, així com a la pàgina de Facebook i al perfil de Twitter.

Festa Major 2018
Festa Major 2018