Comencen les obres de pacificació del centre amb la reurbanització del carrer del Doctor Agell

Última revisió 07-09-2018 14:18
17/10/2017

Avui comencen les obres de reurbanització del carrer del Doctor Agell. Les obres d’aquest carrer s’emmarquen dins d'un conjunt d’intervencions concentrades al centre del municipi que pretenen pacificar aquest espai i donar prioritat al vianant, tal com recull el punt 115 del Pla d’actuació municipal 2015-2019. La reurbanització de tots els carrers implicats s’executarà en quatre fases i es preveu que finalitzi el febrer de 2018. El pressupost total de l’obra és de 315.241,30 euros, IVA inclòs.

En la primera fase, iniciada avui, dimarts 17 d’octubre, i que durarà tot el mes d’octubre, es realitzaran els treballs al carrer del Doctor Agell, en el tram comprès entre l’N-II i el carrer de Cuba. En concret, es preveu instal·lar-hi el clavegueram, entre d’altres serveis. La segona fase es farà el mes de novembre i consisteix en la urbanització del carrer de Cuba, en el tram comprès entre el carrer del Doctor Agell i el carrer dels Capitans Comellas. La tercera fase, que s’executarà el desembre, preveu la urbanització del carrer del Doctor Agell, en el tram comprès entre el carrer de Cuba i el de Mestres Villà. Finalment, la quarta fase tindrà lloc el gener de 2018 i consistirà en la urbanització del carrer de Cuba, en el tram comprès entre l’edifici de la Baixada al Port i el carrer del Doctor Agell, i la urbanització del carrer de Pere Grau, en el tram entre el carrer del Doctor Agell i el carrer dels Capitans Comellas. A més, en aquesta última fase, es pavimentarà definitivament el carrer del Doctor Agell, en el tram comprès entre l’N-II i el carrer de Cuba, de la primera fase.

Render carrer doctor Josep Agell 2Els principals objectius d'aquesta actuació són: la millora de l’espai públic d’un àmbit del nucli antic envoltat d’equipaments culturals, com la Casa de Cultura i La Calàndria, i la reducció del trànsit rodat amb carrers de plataforma única i prioritat per a vianants. Val a dir que la intervenció suposarà el tancament de la sortida per a vehicles cap a l’N-II des del carrer del Doctor Agell (accés exclusiu per al camió de recollida d’escombraries); la restricció d’accés amb vehicle a la zona (només per a veïns i serveis); la supressió de zona blava en el tram afectat del carrer de Pere Grau; l’accés per a càrrega i descàrrega en horari restringit; el desplaçament de contenidors; la millora de l’enllumenat públic i la recollida d’aigües pluvials, i la renovació i millora dels elements de pavimentació i mobiliari urbà.

S'inicia, doncs, una actuació al nucli urbà per a la millora de l'espai públic que, el 22 de desembre 2016, l'Ajuntament va començar a preparar per mitjà de la Junta de Govern Local i diversos decrets. Entre els punts aprovats, hi havia la reurbanització del carrer del Doctor Agell, entre el passeig de Prat de la Riba i el de Mestres Villà, i els carrers adjacents. S'hi preveia fer una pavimentació de llambordes, de formigó i de peces ceràmiques, una reordenació de la zona i l'ampliació de la il·luminació, entre d’altres.

Render carrer doctor Josep Agell
Render carrer doctor Josep Agell