Concentració davant l'Ajuntament per demanar la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural

Última revisió 07-09-2018 14:18
17/10/2017

Més d’un centenar de persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament del Masnou, a les 12 del migdia, en resposta a la convocatòria engegada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), per condemnar la privació de llibertat dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural (OC), Jordi Cuixart. Els presidents d’aquestes dues entitats sobiranistes van ser empresonats ahir, dilluns, com a mesura cautelar, per ordre de l’Audiència Nacional, que els ha obert una causa per sedició.

El coordinador d’Òmnium al Masnou, Jordi Dou, ha estat l’encarregat d’encetar la concentració. Tot seguit, l’alcalde, Jaume Oliveras, ha llegit un manifest conjunt de l’AMI i l’ACM, i, finalment, la coordinadora de l’ANC del Masnou, Montserrat Prats, ha informat els assistents sobre “la concentració nacional amb espelmes, prevista a les 20 h d’avui a Barcelona, per reclamar la llibertat de presos polítics”, convocada també per les dues entitats afectades. La marxa s’iniciarà a l’avinguda Diagonal, des del passeig de Gràcia fins a la plaça de Francesc Macià. Les entitats també han animat els assistents a sumar-se a una encartellada amb el lema “Llibertat Jordis”.

Aturada davant de l´Ajuntament per condemnar la privació de llibertat presidents entitats sobiranistes 2

En acabar la concentració, els assistents han tallat l'N-II durant cinc minuts, en senyal de protesta, i membres de les entitats sobiranistes han exhibit una pancarta.

Aturada davant de l´Ajuntament per condemnar la privació de llibertat presidents entitats sobiranistes 1
Aturada davant de l´Ajuntament per condemnar la privació de llibertat presidents entitats sobiranistes 1