Concentració de suport a la vaga feminista del 8-M

Última revisió 07-09-2018 14:18
08/03/2018

L'Ajuntament de Masnou ha donat suport a la vaga feminista del dijous 8 de març amb la lectura, al migdia davant del consistori, del manifest que aquest any posa èmfasi en la bretxa salarial.

Com a suport a la convocatòria del 8 de març, al darrer Ple del mes de febrer s'hi va aprovar la declaració institucional presentada pel Grup Municipal d'ICV-EUiA sobre el 8 de març, Dia de les Dones, a la qual es van sumar altres grups, en concret, el PSC, ERC-AM-MES i PDeCAT-Unió. A la concentració d'avui, a més de l'alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora d'Igualtat, Neus Tallada, representants polítics d'aquest grups municipals també hi han estat presents, a més d'una nodrida representació de masnovins i masnovines. El manifest, consensuat entre les entitats municipalistes Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya, ha estat llegit per Lídia Ramonet, una ciutadana molt activa en temes del foment de la igualtat al municipi. Entre d'altres reivindicacions, al manifest feia referència a la bretxa salarial, la diferència de sou entre els homes i les dones per la mateixa feina, com “una forma més de violència envers les dones, la violència econòmica”. En acabar l'acte, un grup de persones manifestants ha tallat la Nacional II, a l'altura de l'Ajuntament, durant uns minuts.

Amb motiu de la vaga i les aturades convocades, l'alcalde va decretar els serveis mínims per a la jornada, durant la qual alguns serveis municipals podran veure afectat el seu funcionament habitual.

La vaga feminista té el suport dels sindicats, però amb algunes diferències en la durada. CNT, CGT, la Intersindical, COS i el sindicat educatiu USTEC, entre d'altres, s'hi han adherit i han convocat la vaga durant tot el dia, mentre que els sindicats majoritaris CCOO i UGT convoquen només una aturada parcial d'un parell d'hores per torn.