Consells per fer front a la primera onada de calor de l'estiu

Última revisió 24-07-2018 19:45
06/07/2018

A  partir del proper dissabte, 7 de juliol, s’iniciarà una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre a mitjans de la setmana vinent, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. Per aquest motiu, us recomanem que seguiu els consells del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per reduir els efectes de les altes temperatures o evitar un cop de calor. 

El motiu d'aquesta primera onada de calor de l'estiu és l’arribada d’una massa d’aire molt càlid que s’aproparà a Catalunya procedent del nord d’Àfrica i abraçarà bona part de la península Ibèrica. L’augment de la temperatura s’iniciarà durant el cap de setmana, i tindrà el seu màxim dimarts i dimecres.

La predicció indica que es podrien arribar a valors de temperatura màxima d’entre 35 i 40 ºC a l’interior, localment per sobre, i d’entre 30 i 35 ºC al litoral. A partir de dijous 12 s’iniciaria un descens i els valors de temperatura tornarien a apropar-se a la mitjana, tot i que encara estarien per sobre dels normals per l’època de l'any.