Coronavirus: ban municipal i noves mesures restrictives

Última revisió 27-03-2020 16:04
16/03/2020

Avui, 16 de març, i durant el darrer cap de setmana, s’han adoptat diverses mesures d’àmbit municipal continuant amb les recomanacions per fer front al coronavirus. Totes segueixen les indicacions del Govern central després de decretar l’estat d’alarma, així com les recomanacions de les autoritats sanitàries. Aquest matí, l’alcalde ha decretat un ban municipal que restringeix la mobilitat de la ciutadania a la via pública del Masnou. Durant el cap de setmana, s’han tancat tots els parcs del Masnou, incloent els infantils, i s’ha anul·lat la zona blava d’estacionament, entre d’altres mesures.

D’altra banda, s’ha actualitzat el Pla de contingència municipal per fer front a la situació generada per l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2 al territori i amb una probable afectació a la població del municipi. Això ha implicat que s’hagin decretat serveis mínims essencials per a la ciutadania, així com per al funcionament de l’Administració municipal. A més, per fer front a aquesta crisi, l’Ajuntament treballa en un mapa de persones vulnerables per vetllar que cap d’elles quedi desatesa.

Ban amb restriccions a la mobilitat

El ban decretat per l’alcalde, Jaume Oliveras, estableix que la ciutadania del Masnou només podrà circular per la via pública quan sigui imprescindible per a activitats com l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, o assistència a instal·lacions sanitàries, entres d’altres. Vegeu-les amb detall al BAN.

També explicíta que tota persona que contravingui les disposicions del ban pot ser denunciada per la policia.

Parcs i parcs infantils, tancats

Dissabte es van tancar tots els parcs i parcs infantils del municipi durant els 14 dies establerts. Consulteu-ne el llistat.

A l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), només amb cita prèvia

L’oficina només és oberta de forma presencial si és té cita prèvia. Per demanar hora, es pot fer telemàtica o telefònicament.

Reduccions de la freqüència de pas de l’autobús urbà

A partir del dimarts 17, es redueix, un 60% entre setmana i un 50% el caps de setmana, la freqüència de pas de l’autobús urbà C19.

Les línies d’autobús interurbà que passen pel Masnou funcionen, de moment, amb normalitat, subjectes a reduccions dels serveis quan així ho determinin els ens gestors. Per a més informació, visiteu la pàgina de Moventis. 

Eviteu fer desplaçaments innecessaris.

Anul·lada la zona blava

Des de diumenge 15, ha quedat suspès el pagament per estacionar a la zona blava. Aquestes zones d’aparcament queden deshabilitades, arreu del municipi, fins a fi del confinament.

Tancament del cementiri

Se suspèn l’accés al Cementiri els dimarts, dijous i diumenges per a visites particulars i/o per al condicionament de nínxols, fins que s’aixequi l’estat d’alarma actual.

L’entrada al cementiri resta limitada a la celebració dels serveis essencials d’enterraments.

Les sales de vetlla tanquen perquè no poden garantir que els serveis es portin a terme en les condicions necessàries segons les recomanacions pel Covid-19. Per aquest motiu, tots els serveis es duran a terme al Tanatori de Mataró.

Les deixalleries fixa i mòbil, tancades (contingut actualitzat)

Des de dimarts, 17 de març, ambdues deixalleries estan tancades a la ciutadania. Només és oberta la deixalleria fixa per als serveis municipals.

A més, s’incrementa la neteja als equipaments municipals en què hi ha treballadors municipals, així com la freqüència de la recollida selectiva de residus. Es redueix, en canvi, la neteja de la via pública, menys transitada. La neteja de la platja ha quedat suspesa.

L’oficina ORGT, només via telemàtica

Les instal·lacions de l’organisme de gestió tributària  (oficines centrals i territorials i punts d'informació), entre els quals es troba l’oficina del Masnou, romanen tancades des del 16 de març.

L’atenció al contribuent, es mantindrà a través dels següents canals:

Recordeu, no obstant això, que els terminis administratius i judicials, tant de prescripció com de caducitat, estan suspesos, així que si teniu algun tràmit pendent no us heu de preocupar, perquè el podreu fer quan finalitzi aquesta situació.

Mercat no sedentari, només amb productes alimentaris

El Mercat no sedentari es mantindrà, els dimarts, tot i que només s’hi oferiran productes alimentaris, considerats de primera necessitat.

Suspeses les obres municipals

S’han suspès les obres a la via pública de competència municipal. Les obres dins l’àmbit particular s’han d’atendre també a les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Es manté el Ple municipal ordinari, amb restriccions

El Ple convocat per a aquest dijous, 19 de març, a les 19 h, es manté amb restriccions al públic per tal de mantenir les distàncies mínimes segons els protocols sanitaris. Les juntes de govern local que siguin públiques seguiran les mateixes restriccions. L’audiència pública prèvia al Ple ja es va suspendre la setmana passada.

Cancel·lades les renovacions del DNI d'aquest mes

Seguint les mesures preventives per evitar el contagi del coronavirus, la Direcció General de la Policia ha suspès l'expedició de DNI i passaport. També han quedat suspeses totes les cites prèvies que ja s'han donat fins ara. Per aquest motiu, queden anul·lades les renovacions previstes al Masnou durant el mes de març.

Les renovacions eren previstes el dia 16 de març al Casal de la Gent Gran de Can Malet (passatge de Marià Rossell, 11), de les 9 a les 12.30 h.

SOREA garanteix els serveis de subministrament i sanejament d’aigua

Sorea, que va tancar l’oficina del Masnou el passat divendres, ha emès un comunicat en què, conscients de la inquietud que pot generar entre la població l'afectació d'un bé bàsic com és l'aigua, manifesten que els serveis de subministrament i sanejament d’aigua estan plenament assegurats amb les mateixes garanties que fins ara.

La qualitat i la seguretat de l'aigua potable estan garantides en tot moment. Els actuals processos de tractament i distribució, així com els controls de qualitat realitzats pel laboratori, garanteixen la innocuïtat de l’aigua subministrada, que no es veu afectada per l'actual situació.

Tancament del CIRD

El CIRD (Centre d’Informació i Recursos per a les Dones) és tancat. Per a urgències podeu trucar als telèfons 934 880 845 i 934 872 437 o enviar un correu a cird@elmasnou.cat

 

Tots els parcs del Masnou estan tancats.
Tots els parcs del Masnou estan tancats.