De la gastronomia a l''skate' passant per la lírica, un cap de setmana intens al Masnou

Última revisió 24-07-2018 17:42
29/05/2018

El Masnou ha viscut aquest cap de setmana uns dies ben intensos amb una amplíssima programació d’activitats. El públic, molt variat, ha donat una resposta més que satisfactòria a totes. L’alcalde, Jaume Oliveras, i bona part dels regidors i regidores del consistori han participat en bona part dels actes organitzats.

Gastronomia i turisme
La Nit de Tapes, organitzada dissabte a la nit dins la programació de Mercats amb DO Alella, va ser un èxit rotund. Van participar-hi gairebé totes les parades del mercat municipal, que van oferir una amplíssima varietat de tapes que van ser degustades pel nombrós públic que va acudir-hi.

Un dels indicadors de l’èxit és el fet que s’hagués de portar més vi DO Alella en esgotar-se les existències previstes inicialment. De fet, és el primer any que s’organitza aquest esdeveniment a la nit i ha tingut més afluència de públic que en edicions anteriors, quan tenia lloc a la migdia. Va comptar amb les actuacions de Dj Berni, Batukada ?mbitum i el Pallasso Perruquí.

Nit de Tapes, Mercats amb DO Alella 2018.La gastronomia va tornar a ser un reclam diumenge al matí, amb l’activitat Tasta el Masnou, que organitza l’Oficina de Turisme. Una vintena de persones van gaudir de les masnovines, un dolç típic de la vila elaborat en aquesta ocasió per la pastisseria la Moreneta. Qui ho va voler, les va regar amb el vi dolç Penjat d’un Fil, de la DO Alella, i amb les explicacions del sommelier Arnau Marco. No hi podia faltar un altre producte local, el vermut Cisa. La propera edició de Tasta el Masnou s’ha programat per al 22 de juliol. Bona part de les persones que van gaudir de Tasta el Masnou havien fet gana prèviament amb la ruta guiada “El Masnou, terra de mar”, que també organitza l’Oficina de Turisme el quart diumenge de cada mes.

Skate and Sound vol. 1
Dissabte es va estrenar una nova activitat que, tenint en compte l’èxit aconseguit, podria fer-se un lloc recurrent al calendari d’atractius masnovins. Es tracta del festival Skate and Sound vol. 1, organitzat per les entitats Dubbuc i Everliving amb el suport de l’Ajuntament.

La plaça d'skate va acollir durant tot el dia competicions i demostracions de diferents disciplines d'skate i per a totes les edats. Tot plegat, amb música sound system. Van acudir-hi moltes famílies, especialment durant el matí, quan el protagonisme principal el va tenir l’esport sobre rodes. Ja a la tarda, va ser la música la que va acaparar el focus, si bé va haver-hi gent fent skate free-style fins al final del festival. El menjar jamaicà i vegà va completar l’oferta d’aquesta festa.

El col·lectiu jove del Masnou, que va ser ben present a l'Skate and Sound, va tenir un altre gran Nit de Tapes, Mercats amb DO Alella 2018.reclam a finals de la setmana passada: la 2a Tarda Gamer, celebrada dijous a la tarda a Ca n’Humet. Un total de quaranta gamers, majoritàriament infants i joves, van jugar a tota mena de videojocs no violents i que potencien la col·laboració en equip.

Festival de Música
La Gala lírica va tancar aquest dissabte el IV Festival de Música del Masnou, que organitza el Cor Scandicus amb el suport, entre d'altres, de l’Ajuntament del Masnou. El públic, format per unes 160 persones, va vibrar amb les interpretacions d’un "repartiment de luxe”, en paraules de l’organització. Les sopranos Laura del Río i Rosa Mateu, el tenor Carlos Cosías, el pianista Miguel Ángel Dionis i el mateix Cor Scandicus van omplir, en tots els sentits, l’escenari de Ca n’Humet.

Dinar groc
Diumenge al matí es va organitzar un acte reivindicatiu organitzat per Òmnium Cultural Maresme i la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana: “Dinar groc solidari amb els presos polítics i exiliats”. I, de nou, el públic hi va respondre, esgotant totes les places disponibles. Va tenir lloc al pati de Can Malet. Van assistir-hi familiars de les persones preses o exiliades. El grup d’havaneres Borinquen va aportar-hi la música.Cartell Skate and sound vol.1