Desconfinament segur: indicacions a seguir al passeig, a la platja, als parcs i als jardins del Masnou

Última revisió 04-05-2020 09:27
30/04/2020

En el moment de tancar aquest notícia, encara no es tenia constància de cap indicació relativa a les franges horàries a l’hora de fer les sortides. Per aquest motiu, de cara a disposar d’informació actualitzada, consulteu als canals de comunicació habituals les franges horàries i novetats que es puguin establir al llarg de les properes hores.

A banda de les sortides amb infants i mascotes, des d’aquest cap de setmana (a partir del 2 de maig) el Govern central permetrà fer esport de manera individual i que es unitats familiar surtin a passejar. Per tal de garantir un desconfinament gradual segur i racional, l’Ajuntament ha elaborat un seguit d’indicacions generals que cal tenir en compte a l’hora d’accedir als espais públics del Masnou, com ara el passeig Marítim, la platja, els parcs i els jardins. Alhora, ha establert uns criteris d’accés per passejar-hi de la forma més segura possible com, per exemple, habilitant el sentit únic als passos soterrats més estrets.

Per tal de vetllar pel compliment d’aquestes mesures, des d’aquest cap de setmana hi haurà col·locada cartelleria genèrica i específica –que també serà distribuïda pels canals comunicatius habituals– a les entrades dels passos soterrats i als parcs i jardins oberts. A més, agents de proximitat, treballadors municipals, voluntariat de Protecció Civil i voluntariat en general reforçaran aquestes informacions facilitant-les a peu de carrer, en la franja més concorreguda i la Policia Local patrullarà per aquests espais (a més d’altres punts de control habituals del municipi) per vetllar que tothom compleixi les mesures de seguretat.

Entre les indicacions generals que s’han elaborat, es recorda que a l’hora de sortir de casa no s’ha de tenir cap símptoma de la COVID-19 (tos, febre o dificultat respiratòria), que les mascaretes o els guants no són obligatòries, però se’n recomana l’ús, i que no estan permeses ni les reunions ni les trobades i s’ha de garantir la distància de seguretat de 2 metres en tot moment. També, s’informa que si s’està en un d’aquests espais públics cal que sigui perquè es té el domicili a menys d’un quilòmetre.

Quant als infants, es recorda que els passejos amb menors de 14 anys tenen una durada màxima d’una hora i poden caminar, córrer i jugar sempre que respectin la distància de seguretat.

Criteris d’accés

A la platja i passeig

 • Tots els accessos al passeig i a la platja són oberts, però tingueu present que els següents passos, els més estrets, són de sentit únic:
  • Pas de Torrent de l’Ase, d’entrada al passeig i a la platja.
  • Pas de Capitans Comellas, de sortida del passeig i de la platja.
 • Si aneu al passeig en direcció a Mataró, feu-ho pel costat del mar. Si circuleu en direcció a Barcelona, feu-ho per la banda propera a les vies del tren.
 • Es recomana no instal·lar tovalloles ni altres elements a la sorra, així com no banyar-se; es tracta de passejar.
 • Les fonts i les dutxes romandran tancades.
 • Els elements de joc infantil són font de contagi i no s’hi pot accedir.
 • Recordeu que en aquesta època no hi ha servei de socorrisme ni neteja diària de la platja.

Als parcs i jardins

 • Els parcs infantils romanen tancats perquè les superfícies poden estar contaminades.
 • Les instal·lacions esportives no són accessibles i està prohibit fer-les servir.
 • No es pot fer ús de les zones comunes de les comunitats de propietaris.
 • Les fonts romandran tancades.

Per tal de garantir un desconfinament gradual segur i racional, l'Ajuntament ha elaborat un seguit d'indicacions generals a tenir en compte a l'hora d'accedir als espais públics del Masnou.
Per tal de garantir un desconfinament gradual segur i racional, l'Ajuntament ha elaborat un seguit d'indicacions generals a tenir en compte a l'hora d'accedir als espais públics del Masnou.