Detectada la presència d'alguns exemplars de vespa asiàtica al Masnou

Última revisió 20-09-2018 10:12
13/09/2018

S’han detectat exemplars de vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) en diferents punts del municipi. Es tracta d’una espècie invasora que no és especialment agressiva per a les persones, però captura moltes abelles i és un problema per a l’apicultura.

La vespa asiàtica viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonèsia, i va introduir-se a Europa a finals del 2004, a França.

En cas d’observació de qualsevol exemplar o de nius:

  • Si es detecta un niu en una propietat privada han de ser els propietaris els que eliminin el niu. Es pot fer a través d’una empresa de control de plagues. En aquest cas, es pot contactar amb els Agents rurals enviant un correu a velutinacar@gencat.cat amb una foto del niu o de les vespes (si es pot), indicant el lloc exacte i una persona de contacte, ja que els rurals estan elaborant un mapa de les zones afectades.
  • Si es detecta als espais públics, es pot contactar amb la Regidoria de Salut Pública al telèfon 93.557.18.22 per comunicar la presència de nius. En aquest cas l’Ajuntament s’encarregarà de l’extracció del niu i de comunicar-ho als Agents rurals.
  • En cas de picades, truqueu al 061.
     

Com identificar una vespa velutina
Com identificar una vespa velutina