Diferents activitats centrades en l'àmbit educatiu

Última revisió 24-07-2018 17:42
18/05/2018

Darrerament han tingut lloc diverses activitats relacionades amb l'àmbit educatiu. En concret, dues xerrades (sobre ciberassetjament i sobre les dificultats específiques de l'aprenentatge) i una trobada d'escolars flabiolaires.

El dijous 17 de maig a la tarda, va tenir lloc la xerrada "Comunicació adequada entre els adolescents a l'entorn 2.0", emmarcada dins la celebració del mes de les famílies. Durant la trobada, a càrrec del director d'Smart140, es va informar les famílies i els docents que hi van assistir sobre com acompanyar els adolescents perquè fessin un ús adequat dels entorns 2.0 i com poden preveure l'aparició de conflictes com el ciberassetjament escolar, la violència de gènere i el ciberassetjament pedòfil. S'adreçava, especialment, a famílies d'adolescents entre els 10 i 18 anys.

D'altra banda, des del 12 de maig fins al 2 de juny, les vuit associacions de mares i pares (AMPAs) de les escoles del Masnou, amb el suport de l'Ajuntament, han treballat de manera conjunta per poder oferir un cicle de conferències a les persones interessades en les dificultats específiques de l'aprenentatge. Els ponents són especialistes que aporten la seva perspectiva sobre com abordar el dia a dia d'un infant amb aquestes dificultats. Celebrada la primera (el 12 de maig), podeu consultar els detalls de les properes, que tindran lloc el 26 de maig (segona) i el 2 de juny (tercera).

La novena trobada de flabiolaires escolars va ser el dijous 17 de maig i és una cita que es fa anualment en dues poblacions catalanes durant els mesos de maig i juny, en què acostumen a participar al voltant de 7 a 10 escoles. Gestionada per l'Escola Bergantí, durant la jornada cada escola participant va realitzar una actuació tocant el flabiol i el tamborí. També hi van participar capgrossos, gegants i bastoners, amb una participació total de 375 persones, entre alumnes i mestres.