El Centre de Distribució d'Aliments del Masnou celebra el primer any

Última revisió 12-11-2018 11:40
12/11/2018

El Centre de Distribució d’Aliments del Masnou, La Sitja, ha beneficiat 270 famílies i 675 persones durant el seu primer any de funcionament. El divendres 9 de novembre, l’Espai Escènic va acollir l’acte de celebració d’aquesta fita, en què es va fer balanç del treball de col•laboració entre l’Ajuntament del Masnou i les tres entitats socials del municipi que gestionen aquest centre: Càritas, Creu Roja, i Fundació Temps i Compromís.

L’acte, presentat per Solange Boch, voluntària de La Sitja, va comptar amb els parlaments de Mònica Yoldi, com a representant de Càritas; Jaume Bonet, vicepresident de Creu Roja Alella, el Masnou i Teià, i Foro Mejías, president de la Fundació Temps i Compromís. A l'acte també hi va assisstir el regidor d'Acció Social, Albert Alfaro, i la cloenda de la celebració va ser a càrrec de l’alcalde, Jaume Oliveras.

Durant l’acte es van repassar els inicis del projecte. Era l’any 2015, en el marc del Consell Municipal de Benestar Social, quan es va acordar iniciar un treball conjunt entres aquestes tres entitats, que, en aquell moment, repartien aliments i altres prestacions de primera necessitat a famílies en situació de vulnerabilitat al municipi. Amb l’objectiu de millorar la coordinació dels diferents bancs de prestació i el que oferia cada un, es va decidir iniciar un treball de col•laboració entre l’Ajuntament i aquestes tres entitats socials per tal de crear el Centre de Distribució d’Aliments. La iniciativa va néixer amb la voluntat de garantir una prestació equitativa i igualitària a la ciutadania, optimitzar els recursos humans i materials, i adequar l’espai a la normativa actual.

L’activitat realitzada durant aquest primer any de vida del centre es resumeix en la xifra de 37.290 kg. Aquest és el pes total dels lots entregats d’aliments i productes bàsics d’higiene. Durant l’acte també es van citar altres col•laboracions que han aportat un valor incalculable a aquest projecte, com la de l’Institut Català de la Retina, que ha realitzat 35 revisions oculars a usuaris del centre i ha permès que 6 persones hagin rebut ulleres graduades de forma gratuïta, o la dels centres educatius del municipi, que s’hi han acostat per conèixer de prop aquesta tasca, ajudar a difondre aquesta realitat i aportar productes per als lots. 

Des de totes tres entitats es va voler agrair a les persones voluntàries les moltes hores de dedicació amb què omplen els 300 metres quadrats de La Sitja, i l’ajuda de les donacions del Banc d’Aliments, però també d’entitats, empreses i particulars units pel principi de la solidaritat. La bona predisposició dels usuaris també va ser destacada durant l’acte, que va cloure amb el concert de música gòspel de la formació Gospelsoul. 

Com a cloenda d’aquest primer aniversari, l’alcalde, Jaume Oliveras, a part de felicitar les entitats i les persones voluntàries, va finalitzar dient que la transformació que s'està visualitzant del Masnou (en l’espai públic, l’oferta comercial, etc.) no és completa si no s’acompanya de serveis que, com La Sitja, col•laboren en la millora de la qualitat de vida i la integració de les persones al municipi.