El Consell Escolar Municipal aprova un manifest en defensa de l'escola catalana i del model d'immersió lingüística

Última revisió 07-09-2018 14:18
28/02/2018

Els diversos representants de la comunitat educativa del municipi que formen el Consell Escolar Municipal del Masnou (CEMM) es van reunir el dimarts 27 de febrer a la tarda, al centre educatiu Marinada. Durant la sessió, van aprovar un manifest en defensa de l'escola catalana i del model d'immersió lingüística per acord de tots els membres, a excepció de la representant de Ciutadans. En relació amb aquesta reivindicació, la plataforma Somescola ha convocat una concentració a favor de la immersió lingüística per dimecres, 28 de febrer, a les 18 h, davant els ajuntaments.

A més, durant la sessió també es van tractar altres temes: la proposta de teatre en anglès adreçada als cursos de P5, 2n, 4t i 6è de primària i 2n i 4t d'ESO; el procés d'admissió d'ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i ESO, i la nova proposta de guia educativa editada per a aquest proper curs 2018-2019.

Pel que fa a les informacions relatives a la Biblioteca Joan Coromines, es va parlar dels Premis Goleta i Bergantí de Poesia i Narrativa Catalanes, que aquest any celebren el 40è aniversari, i des de la Biblioteca es vol compartir aquesta celebració amb totes les escoles del municipi. La proposta d'activitat amb motiu de la celebració de l'Any Pompeu Fabra també va ser un tema exposat a la trobada. A més, les regidories d'Igualtat, Museu Municipal de Nàutica, Joventut, Infància, Salut Pública i Esports van aprofitar per presentar propostes i activitats adreçades a les escoles.

L'alcalde, Jaume Oliveras, present a la sessió, va aprofitar la trobada per explicar el model dels serveis d'intervenció socioeducatius (SIS) per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies, un servei que es preveu començar a desenvolupar a partir del mes de setembre d'aquest any. També va fer una presentació de l'avaluació dels camins escolars del Masnou.

La regidora de Ciutadans present a la sessió, Stella Parodi, va preguntar sobre si es tenia constància d'algun tipus d'inquietud per part de l'Escola Marinada, en referència a la propera obertura del Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) a l'ABS d'Ocata. El director de l'escola va fer constar que no hi havia hagut cap indici d'inquietud, mentre que bona part dels directors dels centres educatius presents al ple del CEMM van celebrar l'obertura d'aquest nou servei.